Emberek ezrei tűntek el Alaszka Bermuda-háromszögében: rejtélyes esetek tömegének színhelye
A Bermuda-háromszög hallatán senkinek sem Alaszka jut eszébe, pedig ott is történnek furcsaságok.

alaszka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az atlanti-óceáni Bermuda-háromszögről, az ottani megmagyarázhatatlan eltűnésekről már szinte mindenki hallott, de arról valószínűleg kevesen, hogy nem ez az egyetlen Bermuda-háromszög a világon.

Alaszkának is van egy térsége, melyet így hívnak, és nevét nem véletlenül kapta: az alaszkai Bermuda-háromszög, vagy, ahogy még nevezik, az Alaszka-háromszög területén emberek ezrei tűntek el úgy, mintha soha nem is lettek volna a föld színén.

Rejtélyes eltűnések

Az Alaszka-háromszög az Alaszka északi partján elterülő Anchorage-től a délen fekvő Juneau városáig terjed, keresztül az államon. Területe nem egészében lakott, számos olyan részt is magában foglal, mely erdős, hegyekkel tarkított, vadállatok lakta vidék.

Hale Boggs.
Hale Boggs.

Az Alaszka-háromszög először akkor vonta magára a világ figyelmét, amikor a néhai amerikai demokratikus politikus, Hale Boggs repülőgépének 1972-ben nyoma veszett a szóban forgó területen. Negyven katonai harci repülővel, ötven civil géppel és tekintélyes létszámú keresőcsapattal, Alaszka valaha volt legnagyobb mentőakciója keretében próbálták megtalálni a géproncsokat. Nem sikerült. Nyomuk veszett, ahogy a politikus földi maradványainak is.

Az Alaszka-háromszög.
Az Alaszka-háromszög.

Nem ez volt az első eltűnt repülő a környéken. 1950-ben egy katonai járat 44 utasával veszett el, 1990-ben pedig egy négy utasos, Cessna 340-es kisgép vált köddé a háromszögben. 1988 óta összesen 16 ezer ember tűnt el a térségben, ami Alaszka lakosságára vetítve minden ezer emberből négy fő lenne.

Legenda?

A szőrén-szálán eltűnt repülők és emberek eltűnését, persze, egyszerűnek tűnhet lezárni egy pecséttel, mondván, megmagyarázhatatlan, paranormális eltűnésről van szó. Mindeközben ezek az eltűnések valóban rengeteg nyitott kérdést hagytak maguk után.

A cikk az ajánló után folytatódik

Előfordult olyan is, hogy megkerültek itt lezuhant gépek. Így egy angol repülő is, melyet ötven esztendő után találtak meg: két argentin hegymászó bukkant a roncsára. Feltehetően gleccsernek ütközött, minek következtében lavina zúdult rá, azonnal elrejtve a lezuhant gépet. Hasonló módon magyarázzák a 16 ezer eltűnt ember hollétét is. Egy elmélet szerint a jégtakaró bújtathatta el holttestüket.

Mindkét oldalra lehet tehát példát hozni. A misztikum és a realitás foglal helyet a mérleg két serpenyőjében. Akárhogy is, nehéz lenne elképzelni, hogy minden egyes, a térségben elveszett járatot lavina temetett volna be, vagy, hogy 16 ezer ember került volna jégtakaró alá. De akkor hová lettek mégis?

Ezt is szeretjük