A spirituális felmosóvíztől az angyalspray-ig
A legbizarrabb ezoterikus kellékek
Az ezoterikus ipar néha egészen meglepő tárgyakat állít elő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spirituális és vallási hagyományok mindig is használtak olyan tárgyakat és kellékeket, melyek növelték a szertartások hatékonyságát, mágikus vagy analógiás kapcsolatban álltak az elérendő céllal, vagy egyszerűen csak szerencsehozó tulajdonságokat tulajdonítottak nekik, netán megvédtek a bajtól.

Ma már ezek a kellékek gyakran a boszorkányok és varázslók bűbájos-szekrényében kapnak helyet, ám sokszor úgy tűnik, hogy a hagyományok keveredése a 21. századi modern élettel meglehetősen bizarr kombinációkat hozott létre, melyek felemás eredményekkel járnak.

Vannak köztük ártalmatlanabbak, ám vannak veszélyesebbek is, melyek a jóhiszemű ezoterikusok megtévesztését szolgálják.

Spirituális felmosóvíz

A spirituális felmosóvíz ötlete abból a dél-amerikai hagyományból származik, mely szerint aki külön, erre a célra összeválogatott gyógynövényekből készült főzettel takarít, az a növények mágikus tulajdonságait felhasználva távol tarthatja a rontást a háztól. A terek tisztántartásának rítusa sok helyen él még ma is, ami nemcsak a látható portól való megszabadulást, de a negatív energiát elűzését is jelenti.

A spirituális felmosóvízhez készült keverék a gyártó ígérete szerint megakadályozza, hogy a rossz szagok elűzzék a sikert, a szerelmet és a boldogságot az otthonodból. Azt sugallja, hogy ha szeretnéd otthon tartani a párod, elejét venni a hűtlenségének, illetve sikeresen működtetni a vállalkozásod, nem kell mást tenned, mint vásárolni a spirituális felmosószerből.

Persze, amikor az ember élete egy különösen balszerencsés periódushoz érkezik, végső elkeseredésében úgy érezheti, rontás van a házon. A hirdetés szerint ez abból adódik, hogy a házat spirituális szempontból nem tartották kellőképpen tisztán. De ha másra nem is, arra mindenképp jó, hogy kellemes illat legyen a lakásban, és ha valaki hisz benne, talán még használ is.

Angyalspray

Az angyalködnek keresztelt auratisztító spray a gyártók szerint nem más, mint egy növényi és drágakőkivonatokat tartalmazó koncentrátum, mely helyreállítja a megviselt, megtépázott aurát. Kiegyengeti a deformációkat, és megváltoztatja az aura színét is. A hatását az biztosítja, hogy angyali és kozmikus energiákkal tuningolták fel. Arról nincsenek információk, hogy milyen módszerrel sűrítették az angyali energiát a testpermet flakonjába, ám aki magára permetezi, annak népszerűsége megnő, másokban pedig sokkal kedvezőbb benyomást kelthet, mint előtte. Hiszen, ahogyan lehullanak róla a felesleges negatív energiák, úgy kezd el valódi fényében ragyogni.

Szellemdetektor

A szellemeket nemcsak elkapni nehéz, de létezésüket bizonyítani sem könnyű. Egyes feltételezések szerint a kopogó szellemek különös vonzalmat éreznek az elektromos eszközök iránt. Ezért is lett a szellemvadászok egyik kedvenc használati eszköze az EMF-méter.

Ezt az eszközt eredetileg az elektromágneses sugárzás mérésére fejlesztették ki, ám a kísértetjárta helyek turistái sem indulnak el nélküle. A szellemvadászatban betöltött szerepe azon a feltételezésen alakul, hogy a kísértetek, bár nem mindig láthatók, de mérhetők, mert a közelükben megváltozik az elektromágneses sugárzás.

A szellemjárta helyek így különös, mágneses bélyeget kapnak, amit a finomra hangolt eszközök már messziről megéreznek. A legprofibb EMF-méterekkel állítólag dokumentálható a szellemtevékenység.

Ezt is szeretjük