Az éttermi székekhez garantáltan minden vendég hozzáér, amikor leül. Jobb helyeken ez természetesen nem jelent gondot, hiszen rendszeresen áttörlik az ülőalkalmatosságokat.
Dia
Elsősorban a bárokban helyeznek ki a pultra sós rágcsálnivalókat, hogy a vendégek megszomjazzanak, és még több italt fogyasszanak. Mielőtt azonban hozzányúlsz, jusson eszedbe, vajon hány kéz érinti a tálat, illetve a benne lévő mogyorót naponta.
Dia
Az étlap - a székekhez hasonlóan - minden vendég kezén átmegy az étteremben. És bár elvileg evés előtt a legtöbben kezet mosnak, azért ne vegyél mérget rá, hogy patyolattiszta a menükártya.
Dia
Míg a tányérokat és evőeszközöket alaposan elmossák, addig a só- és borsszórókat ritkábban éri víz. A megfázásos szezonban rendkívül sok kórokozó tenyészhet rajtuk.
Dia
Ha romantikus étteremben vacsoráztok, minden bizonnyal van gyertya az asztalon. Amit az első randizók zavarukban előszeretettel forgatgatnak.
Dia
Az éttermi kilincseken - különösen a WC-ajtók fogantyúin - megszámlálhatatlanul sok kórokozó tanyázhat.