Ingyenes gyógyszer a legsúlyosabb betegségekre is: tudnod kell róla!
Olyan lehetőség ez, ami sokaknak segíthet, de kevesen ismerik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klinikai gyógyszervizsgálatok világa mindmáig kissé rejtélyes. Pedig Magyarország nagyhatalomnak számít ebben, mert az egy főre eső vizsgálatok számát tekintve Európában a negyedikek vagyunk.

Sokaknak mégsem jut eszébe, hogy szeretteik különleges lehetőséget kaphatnak ezzel a kezükbe. Egy új, hazai kutatás most részletesen bemutatja, mit tudunk a klinikai gyógyszervizsgálatokról.

Új terápiák és gyógyszerek kipróbálása

Itthon évente 20 ezer embernek adatik meg a lehetőség, hogy az elsők között próbálhassanak ki új terápiákat és gyógyszereket. A vizsgálatok a sikeres állatkísérletekután következnek, a járatlan úttól mégis többen tartanak, de tény, hogy több százezer szerencsés kiválasztott életét hosszabbították már meg a legfrissebb és innovatív gyógyszereken alapuló kezelések.

A résztvevők tapasztalatai

A világban 38 klinikával húsz éve jelen levő Synexus magyarországi hálózatának friss kutatásából kiderül, hogy akik kevesebbet tudnak erről a lehetőségről, azok inkább az ismeretlentől és a kísérleti jellegtől félnek. A korábbi résztvevők döntő többsége szívesen vállalna ismét szerepet új klinikai vizsgálatban.

Az ingyenes magánorvosi kezelés, a gyógyulás új esélye önmagában is vonzó a régebbi és az új érdeklődőknek. A megkérdezettek harmada viszont még nem is hallott erről a lehetőségről. Azok többsége viszont, aki keresztülment már klinikai teszten, hatásosabbnak tartja új kezelését, mint a régit, sőt, 72%-uknál mellékhatás sem lépett fel.

Ingyenes részvétel és készítmények

Szinte minden megkérdezett tudja, hogy a klinikai vizsgálatokban történő részvétel ingyenes. Azt már csak a válaszadók fele gondolja, hogy a terápiás készítményeket is térítésmentesen kapják a résztvevők, pedig valójában ez is alapadottság.

Meglepően sokan nem tudják, hogy a klinikai gyógyszervizsgálattal összefüggő orvosi kezelés is ingyenes, és várakozásra sincs szükség. A válaszadók nagy többségében az az önzetlen szándék is megjelenik, hogy részvételükkel hozzájárulhatnak egy sokakat érintő innováció létrejöttéhez.

A jövő gyógyszereit lehet kipróbálni

Érdekes tanulság, hogy akik általában véve is nyitottak az újdonságok iránt az életben, láthatóan nyitottabbnak bizonyultak a klinikai vizsgálatok iránt is. Számukra vonzó, hogy ha most vesznek részt klinikai gyógyszervizsgálatokban, olyan készítményeket és terápiákat kaphatnak, amelyeket mások csak körülbelül nyolc-tíz év múlva. Mindezt szigorúan ellenőrzött körülmények között tehetik, ahol a jövő sikere az orvoson, a terápián és a páciensen egyaránt múlik.

Nem elhanyagolható megemlíteni a témában, hogy amúgy egy gyógyszer piacra kerülésének teljes időciklusa mintegy 15 év, költsége pedig hozzávetőleg 1 milliárd dollár. Bővebb információt a lehetőségről ide kattintva találsz.

Ezt is szeretjük