Előzd meg a nőket fenyegető leggyakoribb daganatot!

A HPV-centrumokban a nők 80%-át érintő vírus szűrése mellett, védőoltást és szakszerű kezelést is kaphatsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a HPV, vagyis humán papilloma vírusról van szó, professzionális orvosi ellátásra van szükség, legalábbis ezt bizonyítják a betegséghez kapcsolódó, megdöbbentő statisztikai adatok. A statisztikák szerint ma a HPV a leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó: az aktív szexuális életet élő nők 80%-a esik át HPV-fertőzésen élete folyamán.

Ez azért is nagyon ijesztő, mert a HPV okozta méhnyakrák Magyarországon a harmadik leggyakoribb daganat a nők körében: a vírus összefüggésbe hozható a méhnyakrákos megbetegedések 99%-ával. A HPV-nek több mint 130 típusa ismert, ebből körülbelül negyven képes betegséget okozni a nemi szerveken.

Magas vagy alacsony kockázat?

A betegséget okozó vírusokon belül megkülönböztetünk magas, illetve alacsony rizikójú HPV-típusokat. Az alacsony rizikójú HPV-k a nemi nyálkahártyákon szemölcsös elváltozást idéznek elő, amit a condylomának hívunk. A kellemetlen kinövés a külső nemiszerveken, a hüvelyben vagy a méhnyakon is megjelenhet. A kezelés során a legfontosabb, hogy a condylomát külsőleg eltávolítsák. Ám, ha ez megtörtént, még akkor sem biztos a gyógyulás: a terápia ellenére a szemölcsök az esetek 50%-ában kiújulnak.

A magas rizikójú csoportba tartozó HPV-k nagyon alattomosak, anélkül képesek akár évekig a sejtekben élni, hogy bármiféle elváltozást, vagy látható rendellenességet okoznának. Baj akkor történik, ha a tartós fertőzés gyenge immunrendszerrel párosul. Ebben az esetben a vírus örökítőanyaga beépülhet a gazdasejt DNS-ébe, ami elindítja a sejtek rákos átalakulását.

A HPV centrumok szerepe

A HPV-centrumok felkeresése szinte minden aktív szexuális életet élő nő számára ajánlott, hiszen a fertőzés veszélye már egyetlen védekezés nélküli szexuális aktus esetében is fennállhat. A HPV vizsgálatokhoz a legtöbb helyen nőgyógyászati vizsgálat, méhnyakszűrés, és a HPV-vizsgálat kapcsolódik, hiszen ezek nélkülözhetetlenek a pontos orvosi diagnózis felállításához. Az eredmény függvényében – szükség esetén - tájékoztatnak a terápiás lehetőségekről, illetve arról, hogy gyógyszeres kezelésre, esetleg műtéti beavatkozásra van-e szükség.

Képeken 13 durva rákkeltő!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ciris Klinika

Ha a HPV vizsgálatot egy 21. századi körülményeket biztosító, professzionális, ugyanakkor emberközpontú helyen szeretnéd bonyolítani, akkor a Ciris Klinika remek választás.

Az itt dolgozó szakemberek olyan partnernek tekintik pácienseiket, akiket megillet a tájékozottsághoz, az emberi méltósághoz és diszkrécióhoz való jog. A klinikán minimális várakozási időre, ugyanakkor magas színvonalú ellátásra számíthatsz, azonban nem vitás, hogy kifogástalan szolgáltatásnak meg kell fizetned az árát.

A klinikán 10 ezer forintba kerül egy konzultáció, és a HPV szűrésért szintén 10 ezer forintot kell fizetned. Egy nőgyógyászati vizsgálatért – amely a szakorvosi vizsgálatot és a hüvelyi ultrahangvizsgálatot is tartalmazza - 14 ezer forintot, míg egy komplex nőgyógyászati vizsgálatért 16 ezer forintot kérnek.

Ciris Klinika
Cím:1037 Budapest, Montevideo u. 16/b.
Tel: +36-1-439-1640/1641/1642/1643
E-mail: info@ciris.hu

Körúti Orvosi Centrum

Szintén nagyon elegáns környezetre, és magas színvonalú szolgáltatásra számíthatsz a főváros központi részén fekvő, könnyen megközelíthető Körúti Orvosi Centrumban. A rendelő attraktív enteriőrje, a modern technológia, a jól képzett személyzet, a minőségi anyagok a professzionális szolgáltatás részét képezik.

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Tekintettel arra, hogy a HPV számos formában megjelenő betegséget is okozhat, többféle orvosi szakma képviselőiből, bőrgyógyász, nőgyógyász-onkológus, urológus, fül-orr-gégész és végbélsebész szakorvosokból álló munkacsoport foglalkozik a betegek ellátásával. Az orvosi centrumban 12 ezer forintba kerül egy általános nőgyógyászati vizsgálat, míg a HPV szűrésért 6500 forintot kell fizetned.

Körúti Orvosi és Esztétikai Centrum
Cím: 1137 Szent István körút 24. II.emelet 7.
Tel: 30/870-7427; 06/1-785-9895
E-mail: koruti.orvosi.centrum@gmail.com

MEDIC-Poliklinika – természetes segítség

Ha a gyógyszeres kezelés, és a védőoltás helyett szívesebben választanád alternatív módját a gyógyulásnak, akkor érdemes felkeresned a MEDIC-Poliklinikát. Itt már a HPV szűrése is - a megszokottól eltérően - az úgynevezett Voll módszerrel történik.
Az eljárás azon a tézisen alapul, hogy a HPV információja energetikailag is kimutatható. Ha ez megtörténik, akkor a gyógyszeres kezelés, vagy műtét helyett, homeopátiás, és izopátiás kezeléssel gyógyítják a betegeket. A klinika szakorvosai fontosnak tartják, hogy összefüggéseiben lássák a problémákat, így a HPV mellett, más egyéb – például a Candida – betegségek szűrését is elvégzik.

Az átfogó vizsgálat 26 ezer forintba kerül, de a kizárólag a HPV-re fókuszáló szűrést már néhány ezer forintért is elvégzik.

MEDIC-Poliklinika
Cím:1052 Budapest, Városház utca 14. 1.emelet 3.
Tel:+36-1-266-60-50; +36-30-670-2321
Email: info@medicpoliklinika.hu
Ezt is szeretjük