Kínosnak tartják, és nem mernek róla beszélni a nők
Pedig van rá megoldás
Lehet végleges megoldása az intim tájék problémáinak.

nagykep?cikkid=168645&kep=depresszio1-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szülés után vagy épp a menopauza jelentette hormonális változások hatására számos kellemetlen probléma érintheti az intim területet, legyen szó az enyhe inkontinenciáról, a tágabbá vált hüvelyről vagy épp szárazságáról, mely nemcsak a szexuális életet nehezíti meg, de a mindennapokat is kellemetlenebbé teheti az állandósuló gyulladás miatt.

Sokan javasolnak intim tornát vagy épp hormonális kezelést e problémák enyhítésére, manapság azonban már léteznek olyan új eljárások, melyek gyorsan és maradéktalanul is képesek lehetnek őket megszüntetni. Ilyenek a különféle lézeres eljárások is, melyekről egy intimklinikát kérdeztünk meg a bővebb információk érdekében.

Inkontinencia-kezelés​

A spontán hüvelyi szülést követően köhögésre vagy tüsszentésre jelentkező stressz-inkontinencia alakulhat ki. Ennek oka, hogy a szülés ideje alatt a gátizomzat rendkívüli mértékben megnyúlik, később azonban nem minden esetben húzódik össze ismét a kellő mértékben. Emiatt a hüvelyen belül tapasztalható húgyhólyagsérv jelentkezhet, és ennek következményeként fog megjelenni idővel a stressz-inkontinencia.

Ez az állapotot azonban kezelhető, például lézeres beavatkozással, mely alkalmanként mindössze 20 percet vesz igénybe, és lényege, hogy a hüvelyfal és a kollagénben dús medencei szalagrendszer feszesítésével támasztja meg a hólyagalapot, és szünteti meg az inkontinenciát. Az újonnan képződő kollagén a medence szalagrendszerének a feszítését idézi elő. Ez támasztja meg a hólyagalapot, és szünteti meg az inkontinenciát.

Egy-egy ilyen kezelés fájdalommentes, érzőideg-végződések ugyanis csak a hüvely hámjában találhatóak, a lézerfényt elnyelő kötőszövetben nem. A lézeres kezelés kötőszövet-erősítő hatását egyértelműen igazolják a szövettani vizsgálatok, a stressz-inkontinencia pedig már az első kezelést követően is azonnal és lényegesen javulni kezd.

Hüvelyszűkítő kezelés

A spontán hüvelyi szülést követően akár 30-40%-kal is tágabbá válhat a hüvely, ami már érezhető mértékben ronthatja a szexuális együttlétek minőségét. Ezen a problémán is lehet azonban segíteni, szintén egy gyorsan és egyszerűen kivitelezhető lézeres terápiával, mely az előbbihez hasonlóan szintén 20 percet vesz igénybe, és amelyből a hüvely kívánt mértékű szűkítésének eléréséhez két kezelésre van szükség.

A lézersugár termikus hatást gyakorol a hüvelycsatorna szövetére, az ennek hatására újonnan termelődő kollagén növeli a hüvelyfal vastagságát, rugalmasságát, ami a hüvely szűkítését eredményezi. Egy ilyen kezelés fájdalommentes, nincs vágás és varrat, hámsérülés vagy vérzés, nem igényel műtéti előkészületeket vagy utókezelést. A klinikai tanulmányok szűkebb hüvelycsatornáról, nagyobb szexuális élményekről és a páciens szignifikáns életminőségbeli javulásáról számolnak be.

A hüvelyszárazság kezelése

A menopauzával járó hormonális változások hatására a hüvelyfal elvékonyodik, amivel együtt jár a gyakori viszkető, égető érzés, a hüvelyszárazság, a szexuális aktus közben érzett fájdalom, a sérülékenységből következő ismétlődő fertőzések és vérzések.

Az együttlétek fájdalmassá válhatnak, a hüvely nyálkahártyája ilyenkor ugyanis folyamatosan váladékot termel, illetve berepedezik. A váladék összetétele kedvez a különféle baktériumfajok elszaporodásának, ami idővel egy állandósult gyulladásos állapotot eredményez. Erre a problémára is létezik lézeres megoldás, mely megerősíti a hüvelyhám alatt található kötőszövetet: ez teszi aztán lehetővé, hogy a kezeléseket követően már ne repedezzen be a hüvelyfal úgy, mint azelőtt. A kezelések hatására megszűnik a hüvely folyamatos gyulladt állapota, illetve a hüvely berepedezettsége, ezzel együtt pedig már az első kezelést követően csökken, illetve teljesen el is múlik az együttlétek alatt korábban érzett fájdalom.

Hol érhetőek el a kezelések?
Ha érdekelnek a lézeres kezelések, mindegyik elérhető a budapesti Istenhegyi Magánklinika Intim Klinikáján, ahová honlapjukon keresztül, ide kattintva be is jelentkezhetsz. Mindemellett ugyanis számos hasznos háttéranyagot is olvashatsz az említett témákról, és részteleikben is megismerheted az egyes kezelések menetét, a tudnivalókat.

Az előzetes klinikai vizsgálatok eredményei bizonyították, hogy a kezelés egyszerű, hatásos, gyors és biztonságos, és feleslegessé teszi a szokásos hosszú távú hormonkezelést. A kezelés mindemellett ambulánsan elvégezhető, és mindössze perceket vesz igénybe.

Ezt is szeretjük