A fokhagymában számos kénvegyület található - bár egészségügyi szempontból jótékony hatásúak, egyikük, a merkaptán szájszagot okoz.
Dia
A borban található alkohol - etilalkohol - szárító hatású, csökkenti a nyáltermelést, így felelős lehet a rossz leheletért.
Dia
A fűszeres és csípős ételek a felszívódást követően a véráramon keresztül bekerülnek a tüdőbe, majd a kilélegzett levegővel kellemetlen szájszagot okoznak.
Dia
A magas fehérjetartalmú ételek lebontása során a szájban élő baktériumok kellemetlen szagú kénes vegyületeket termelnek.
Dia
A tej bomlása során a cisztein nevű aminosav kénhidrogénné, a metionin metil-merkaptánná alakul. Mindez kellemetlen szájszagot okoz.
Dia
Bár a halfogyasztás egészségügyi szempontból melegen ajánlott, sajátos szaga rossz leheletet okoz.
Dia
A sör alkoholtartalmából adódóan szárítja a szájüreget, ugyanakkor a benne lévő sörélesztő is felel a kellemetlen leheletért.
Dia
Bár az érlelt sajtok gasztronómia szempontból minél szagosabbak, annál jobbak, a leheletednek nem tesznek jót.