6 hétköznapi táplálék, amivel megelőzheted a cukorbetegséget

A fahéj és a teljes kiőrlésű táplálékok fogyasztása segít megelőzni a diabétesz kialakulását.

Dia

	A fahéj segíti a vércukorszint szabályozását, egyes természetes vegyületei pedig javítják az inzulinfunkciót: napi fél kiskanálnyi mennyiség is leviszi a vércukrot. Tudj meg többet a fűszerről!

A fahéj segíti a vércukorszint szabályozását, egyes természetes vegyületei pedig javítják az inzulinfunkciót: napi fél kiskanálnyi mennyiség is leviszi a vércukrot. Tudj meg többet a fűszerről!

Dia

	Ha a fehér kenyeret lecseréled alacsonyabb glikémiás indexű teljes kiőrlésű kenyérre, kevésbé kell tartanod a vércukorszint-ingadozástól, valamint a szervezeted inzulin iránti érzékenysége fokozódik. A teljes kiőrlésű pékáruk a túlsúly kialakulásától is óvnak.

Ha a fehér kenyeret lecseréled alacsonyabb glikémiás indexű teljes kiőrlésű kenyérre, kevésbé kell tartanod a vércukorszint-ingadozástól, valamint a szervezeted inzulin iránti érzékenysége fokozódik. A teljes kiőrlésű pékáruk a túlsúly kialakulásától is óvnak.

Dia

	Ugyanez a helyzet a tésztafélékkel: a hagyományos fehér lisztből készültek helyett fogyassz teljes kiőrlésű vagy durumtésztát. Lassabban szívódik fel belőlük a szénhidrát, így fogyasztásuk nem vezet vércukorszint-ingadozáshoz.

Ugyanez a helyzet a tésztafélékkel: a hagyományos fehér lisztből készültek helyett fogyassz teljes kiőrlésű vagy durumtésztát. Lassabban szívódik fel belőlük a szénhidrát, így fogyasztásuk nem vezet vércukorszint-ingadozáshoz.

Dia


                        	A répacukor - valamint a cukorban gazdag ételek, italok - fogyasztását minimalizáld, helyettük olyan ételeket egyél, amelyek természetes édesítőszerekkel, például nyírfacukorral vagy a sztíviával készültek.

A répacukor - valamint a cukorban gazdag ételek, italok - fogyasztását minimalizáld, helyettük olyan ételeket egyél, amelyek természetes édesítőszerekkel, például nyírfacukorral vagy a sztíviával készültek.

Dia

	Egy, a Journal of Nutrition című folyóiratban nemrégiben megjelent tanulmány szerint a rendszeres diófogyasztás nemcsak a csontritkulás, de a cukorbetegség kockázatát is jelentősen csökkentheti.

Egy, a Journal of Nutrition című folyóiratban nemrégiben megjelent tanulmány szerint a rendszeres diófogyasztás nemcsak a csontritkulás, de a cukorbetegség kockázatát is jelentősen csökkentheti.

Dia

	A zöldségek magas rosttartalmuknál fogva támogatják a kiegyensúlyozott emésztési folyamatokat. Szénhidráttartalmuk pedig többnyire alacsony, így nem kell aggódnod a vércukorszint ingadozása miatt.

A zöldségek magas rosttartalmuknál fogva támogatják a kiegyensúlyozott emésztési folyamatokat. Szénhidráttartalmuk pedig többnyire alacsony, így nem kell aggódnod a vércukorszint ingadozása miatt.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: