A fogíny különleges figyelmet igényel
Megmutatjuk, miért
Áttörés a fogínyproblémák leküzdéséért vívott harcban a Stannous Complex . (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A terhességgel kapcsolatban számos legenda létezik már évszázadok óta. Az egyik ilyen mítosz az egészséges szájüregre vonatkozik. Széles körben elterjedt az a népi tévhit, hogy egy gyermekkel több, egy foggal kevesebb, de az a mítosz is, miszerint a fejlődő magzat elvonja a kalciumot az anya fogaitól. Ezek egyike sem igaz.

Ugyanakkor az tény, hogy a terhesség alatt az édesanyák fokozottan ki vannak téve a fogínybetegségeknek: kutatások bizonyítják, hogy a várandós nők körében 60-70%-kal nagyobb arányban fordul elő fogínygyulladás. Ennek oka lehet hormonális, de sokszor okozhatják az ilyenkor kialakult veszélyes szokások, mint például a gyakoribb, akár éjszakai nassolás, vagy az édességek és savas ételek ilyenkor megnövekedett fogyasztása.

Fogíny és általános egészség

A szájüreg egészségi állapotának hatása a teljes szervezetre már évtizedek óta ismert az orvostudomány számára. A fogíny krónikus gyulladása a baktériumok elszaporodásához vezethet, amelyek a sérült, vérző fogínyen keresztül bekerülhetnek a véráramba, így más szervek megbetegedését okozhatják.

A szájüregben lakó baktériumok közül kettő különösen veszélyes: a Streptococcus gordonii és a Streptococcus sanguinis. Mindezek mellett a várandós nők nem megfelelő szájüregi állapota kedvezőtlenül hathat a születendő baba súlyára, de akár koraszüléshez is vezethet. Éppen ezért javasoljuk, hogy a fogaidat és a fogínyedet gondosan ápold.

Különösen fontos a megelőzés, ami a szájüreg egészsége szempontjából a megfelelő fogmosást és körültekintően kiválasztott fogkrémet jelenti.

Stannous Complex – áttörés a fogínyproblémák leküzdéséért vívott harcban

A fogorvosok szerint a fogak és fogíny egészségének fenntartása és a betegségek elkerülése a helyes szájápolással és a megfelelően választott fogkrémmel kezdődik.
A Procter & Gamble kutatói több mint másfél évtizede keményen dolgoznak azon, hogy megoldást találjanak a fogínyproblémákra.

Munkájuk eredménye az új Stannous Complex fogkrém, amely talán a legnagyobb újítás a fluorid bevezetése óta. A Stannous Complex ónt tartalmaz, amelyet ugyan már több mint ötven éve ismernek a fogorovosok, azonban teljes körű jótékony hatásait eddig nem sikerült kihasználnunk.A Stannous Complex fogkrém fejlesztése mögött közel tizenöt évnyi munka, számos regisztrált szabadalom és több mint száz kutató áll, akik több mint hetven klinikai tesztet végeztek, több mint ezer esetet vizsgáltak, mindezt a blend-a-med Clinic Line Gums Protection fogkrém új technológiájának megalkotásáért.
Ez a fogkrém már négy hét alatt csökkenti a fogínyproblémákat, különösen, ha együtt használjuk az Oral-B Pro-Expert Clinic Line fogselyemmel és szájvízzel, valamint az Oral-B Pro-Flex fogkefével.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2165713&banner=2165709&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük