Így töröld magad a Facebookról!
Nem könnyű, de lehetséges
A közösségi oldalakra pofonegyszerű regisztrálni, de az adatlap törlése már nem megy trükkök nélkül.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Manapság egyre népszerűbb valamilyen internetes közösség tagjának lenni, fotókat megosztani, kedvenceket listázni, barátokat gyűjteni vagy csivitelni a Twitteren. Nincs is ezzel semmi baj egészen addig, amíg rá nem unsz az online élettel járó állandó készenlétre, vissza nem élnek az adataiddal, vagy kínossá nem válik néhány privátnak szánt fotó.

Talán meglepő, de amilyen pofonegyszerű különféle oldalakra regisztrálni és aktív taggá válni, legalább olyan körülményes a létrehozott fióktól megszabadulni. Nem reménytelen azonban a helyzet, csak kövesd pontról pontra a lépéseket!

Facebook-adatlap törlése

A mintegy 500 millió felhasználóval rendelkező internetes közösség, a Facebook gyorsan beszippantja az embert, de nem is ereszt egykönnyen! Számíts rá, hogy, ha egyszer és mindenkorra le akarsz számolni a közösségi léttel, kéthetes tortúrával kell szembenézned.

Először is, miután beléptél, keresd meg a Delete My Account linkjét, itt tudod ugyanis kérvényezni felhasználói adataid törlését. Az online kérvény elbírálására 14 napot kell várnod, ami alatt teljesen inaktívnak kell maradnod. Ha a két hét alatt belépsz, üzenetet küldesz, vagy bármi jelét adod a további Facebook-használatnak, oda ez egész törlési folyamat, kezdheted elölről - éppen ezért, ha több helyen, számítógépen, mobilon is automatikus Facebook-belépést állítottál be, a fiók törlésének kérvényezése előtt ezeket mindenképpen tiltsd le! Ha mindezt túl macerásnak találod, van egy másik lehetőség is: inaktívvá teheted Facebook-profilodat, csak kattints az Account Settings menüben a Deactivate Account gombra. Ezzel gyakorlatilag láthatatlanná teszed adataidat a felhasználók számára. Nem végleges törlés, az igaz, de átmeneti megoldásnak megteszi.

Törlés a MySpace-ről

Egyesek szerint, ami az internetre felkerül, ott is marad örökre. A MySpace-re feltöltött adataiddal ez bizony megeshet, ugyanis a törlésnél a My Account, majd a Cancel My Account gombokra kattintgatva azt az ősrégi e-mail címet fogják kérni tőled, amivel hajdanán regisztráltál az oldalra. Ha elfelejtetted vagy megszüntetted már ezt a címet, akkor az adatlapod sajnos ott marad, ahol van, az idők végezetéig. Amennyiben viszont meg tudod adni a kért e-mail címet, két nap múlva elküldik neked azt a linket, amivel véglegesen törölheted magad a MySpace-ről.

Mivel a MySpace csúnyán vesztett népszerűségéből, üzemeltetői kitalálták, hogy összekapcsolják a Facebook-kal. A két Account összelinkelésével egy kattintással lehetővé vált az adattovábbítás az előbbiről az utóbbira. Mindez remek dolog, de a törlésben okozhat némi galibát. Inkább ne élj ezzel a funkcióval, ha meg akarsz szabadulni valamelyik fiókodtól.

Youtube felhasználói fiók törlése

A videomegosztón létrehozott fiókot viszonylag egyszerűen lehet törölni, amennyiben Google-azonosítód nincs összelinkelve Youtube-fiókoddal. Ha mégis, előbb fel kell törnöd a linket, vagyis el kell látogatnod a My Account Unlink oldalra, és a felhasználóneved és jelszavad megadása után az alsó Unlink My Accounts gombra kattintva külön kell választanod a két fiók azonosítóját.

Miután ezt megtetted, jelentkezz be a szokásos módon Youtube-fiókodba, és kezdd el feltöltött videóid és csatornáid módszeres törlését. Ezt még a fiók végleges eltüntetése előtt tedd meg, utána ugyanis - azonosító híján - már nem tudsz sem belépni, sem videót törölni!

Ezután megkezdheted a felhasználói fiók eltüntetését. Ehhez először kattints a jobb felső sarokban a My Account linkre. Innen tovább az Account Settings, Manage Account és Delete Account - magyarul a Fiókbeállítások és Fiók kezelése - lépéssorain végighaladva, pár perc alatt végérvényesen törölheted magad a Youtube-ról. Egy ideig még látni fogod a videók indexképeit a weboldalon, de ne ijedj meg, törlésed sikeres volt, csak a frissítés és szinkronizálás időbe telik a rendszernek.

Google-azonosító és Gmail-fiók törlése

A fent említett Google-azonosító tulajdonképpen olyan, mint egy mesterkulcs, amivel minden Google szolgáltatásba - levelezőbe, naptárba, a kép- és videomegosztóba - be tudsz lépni. Ha például Gmaillel levelezel, az ott használt e-mail címed és a hozzá tartozó jelszavad számít a Google-azonosítódnak. Ez a közös azonosító gyakorlatilag összekapcsolja az összes felületet, melyre regisztrálva vagy, így akadálytalanul léphetsz egyik funkcióból a másikba.

Az előny csak akkor válik hátránnyá, amikor valamelyik fiókot meg akarod szüntetni, ekkor ugyanis az összelinkelés alaposan megnehezíti a törlést. De semmi pánik, magát a Google-azonosítót is lehet törölni. Ehhez első körben be kell lépned a felhasználói fiókodba, a Google Accountba. Itt az Edit - vagyis Szerkesztés - linket kell keresned, majd követned a Remove Gmail Permanently lépéseit.
Miután megerősítetted törlési szándékodat, két napon belül eltűnik a hálóról a Google-fiókodhoz és Gmail-levélcímedhez tartozó összes információ.

Blog.hu ajánló