A tökéletes piskóta elkészítése 7 lépésben
Képes recept
Túl lapos vagy nem elég lágy a tésztája? Most megmutatjuk az elronthatatlan receptet.

Dia

	Hozzávalók:			6 tojás			6 evőkanál cukor			1 csomag vaníliás cukor			6 púpozott evőkanál liszt			1 csomag sütőpor			1 csipet só

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Dia

	Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral.

Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral.

Dia

	Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze

Dia

	Használj alaposan kivajazott tepsit.

Használj alaposan kivajazott tepsit.

Dia

	Öntsd a masszát kivajazott sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára 30 perc alatt. A sütőt nem szabad közben nyitogatni, mert összeesik a tészta. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, a nagy hőkülönbségtől ugyanis szintén összeeshet.

Öntsd a masszát kivajazott sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára 30 perc alatt. A sütőt nem szabad közben nyitogatni, mert összeesik a tészta. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, a nagy hőkülönbségtől ugyanis szintén összeeshet.

Dia

	Ha elkészült, ízesítheted lekvárral, krémmel, csokival, gyümölccsel.

Ha elkészült, ízesítheted lekvárral, krémmel, csokival, gyümölccsel.

Dia

	Készíthetsz csokis változatot is, ebben az esetben kakóval keverd ki a tésztát és tálald gyümölccsel, tejszínhabbal.

Készíthetsz csokis változatot is, ebben az esetben kakóval keverd ki a tésztát és tálald gyümölccsel, tejszínhabbal.

Blog.hu ajánló
Szerző: Jéger Angéla
Fotó: