Egyszerű, karcsúsító zöldséglepény - Nemcsak egészséges, finom is
A ropogós zöldséglepény a népszerű tócsni alakbarát változata.
Ez a recept könnyebb és egészségesebb, mint a hagyományos krumplis lepény, és akár fél órán belül tálalhatod is. Ilyen formában még a gyerekek is örömmel megeszik majd a zöldséget.
A jól megszokott krumplit cseréld édesburgonyára, azon kívül bármilyen otthon fellelhető zöldséget keverhetsz hozzá. Sajttal megszórva és fokhagymás joghurttal leöntve kínáld.
Zöldséglepény
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 2 édesburgonya
- 1 póréhagyma
- 1 sárgarépa
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg sajt
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés ideje: 25 perc
Elkészítés menete
A cukkinit, a répát és az édesburgonyát pucold meg, és a sajttal együtt nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojásokat, a zabpelyhet, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, aprított póréhagymával és zúzott fokhagymával.
Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, majd rakj bele egy evőkanálnyi masszát, és kicsit lapogasd el. Arra figyelj, hogy a lepény ne legyen túl vastag. Mindkét felét süsd meg körülbelül három-három perc alatt. Ha mindenhol szép piros, csúsztasd egy tányérra, és kicsit törölgesd át papírtörlővel.