Egyszerű, karcsúsító zöldséglepény - Nemcsak egészséges, finom is

A ropogós zöldséglepény a népszerű tócsni alakbarát változata.

Egyszerű, karcsúsító zöldséglepény - Nemcsak egészséges, finom is
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a recept könnyebb és egészségesebb, mint a hagyományos krumplis lepény, és akár fél órán belül tálalhatod is. Ilyen formában még a gyerekek is örömmel megeszik majd a zöldséget.

A jól megszokott krumplit cseréld édesburgonyára, azon kívül bármilyen otthon fellelhető zöldséget keverhetsz hozzá. Sajttal megszórva és fokhagymás joghurttal leöntve kínáld.

Zöldséglepény

Hozzávalók:

  • 1 cukkini
  • 2 édesburgonya
  • 1 póréhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 25 perc

Elkészítés menete

A cukkinit, a répát és az édesburgonyát pucold meg, és a sajttal együtt nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojásokat, a zabpelyhet, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, aprított póréhagymával és zúzott fokhagymával.

Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, majd rakj bele egy evőkanálnyi masszát,  és kicsit lapogasd el. Arra figyelj, hogy a lepény ne legyen túl vastag. Mindkét felét süsd meg körülbelül három-három perc alatt. Ha mindenhol szép piros, csúsztasd egy tányérra, és kicsit törölgesd át papírtörlővel.

Ezt is szeretjük