Hideg tésztasaláta sok zsenge zöldséggel - Kiadós, gyors fogás 300 kalória alatt
Nem kell attól tartanod, hogy a tésztasaláta árt a vonalaidnak.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hideg tésztasaláta könnyű, vitaminban gazdag étel, ebédre és vacsorára is ideális. Ha szívesen kísérletezel az ízkombinációkkal, próbáld ki görögösen. A nyár friss ízeit hordozó fogást nem egészen 20 perc alatt összedobhatod. 

A kalóriában szegény ételhez használhatsz masni- vagy orsótésztát, pennét, bármelyikkel remek lesz. Mire a tészta megfő, kényelmesen előkészítheted a zöldségeket. Meleg napokon jól behűtve esik a legjobban. 

Zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók

  • 30 dkg tészta
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg olajbogyó
  • 10 dkg feta sajt
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje: 20 perc

Kezdj egy nagy fazékban vizet főzni. Amikor forr, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá kevés sót. Főzd fogkeményre nyolc-tíz perc alatt. Akkor tökéletes, amikor már nem roppan, de még nem is igazán puha. Ha kész, szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és csepegtesd le.

A zöldségeket és a sajtot vágd kisebb kockákra. A bazsalikomot és a zöldhagymát aprítsd fel. Forgasd össze ezeket a tésztával, és szórd rá az olívabogyókat. Az olívaolajat, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát keverd össze, majd az így kapott dresszinget öntsd a salátára. Tedd a hűtőbe, és pihentesd a hidegen legalább egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Blog.hu ajánló