30 perces zsenge zöldborsófőzelék - Ha így készíted, nem főnek szét a borsók

Már a menzán is szinte mindenki szerette, azóta még finomabb lett a borsófőzelék.

Zöldborsófőzelék recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyik leggyorsabban elkészíthető és legnépszerűbb főzelék, ami friss borsóból a legfinomabb. A legnagyobb munka a zöldség pucolása. Ha azon túl vagy, a főzelék pikk-pakk elkészül.

Ha édesebben szereted, kevés cukrot is rakhatsz a főzelékbe. Fasírttal, kolbásszal, bundás kenyérrel tálalva még laktatóbb. Ha így készíted a borsófőzeléket, mindenki szívesen repetázik belőle. 

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett zöldborsó
  • 4 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés ideje: 30 perc

Az olajat hevítsd fel egy lábosban, dobd rá a megmosott, lecsepegtetett zöldborsót, és kevergetve párold egy-két percig. Sózd meg, szórd rá az aprított petrezselymet, majd öntsd hozzá a vizet. Kis lángon, fedő alatt főzd körülbelül 15 percig, közben többször kevergesd meg.

Amikor a borsó már puha, habard be. Azaz dolgozd simára a lisztet és a tejet, majd állandóan kevergetve öntsd a főzelékbe. Főzd össze, ha már elég sűrű, húzd le a tűzről. Kedvenc feltéteddel kínáld.  

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük