Zabpelyhes banánpalacsinta: édes lesz cukor nélkül is

A zabpelyhes banánpalacsinta tökéletes választás reggelire, hisz jó laktató, de kényeztető desszert is lehet.

Zabpelyhes banánpalacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a banánpalacsinta glutén- és tejmentes, nincs benne hozzáadott cukor, sok rostot tartalmaz, így jól eltelít és feltölt energiával. A zabpelyhet akár saját magad is ledarálhatod, de ez nem lesz olyan apró, mint a bolti zabliszt. Minél érettebb a banán, annál édesebb lesz a palacsinta, amit kínálhatsz friss gyümölcsökkel, juharsziruppal is. 

Zabpelyhes banánpalacsinta

Hozzávalók

  • 2 db banán nagyobb, érett
  • 1.5 dl kókuszital
  • 15 dkg zabpehely
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • kókuszzsír a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A banánt alaposan nyomkodd meg villával, majd add hozzá a kicsit felvert tojást, a kókuszitalt, a ledarált zabpelyhet, a sütőport. Aprítógépben is összekeverheted. Fontos, hogy a tészta folyékony legyen.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt, majd kanalazz bele a masszából. Hagyd megpirulni a palacsinta alját körülbelül két-három perc alatt. Amikor buborékok kezdenek megjelenni a tetején, egy határozott mozdulattal fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. Tálald kedvenc feltéteddel.
Kicsit különlegesebb süteményt kapsz, ha a piskótába mogyorót, a töltelékbe pedig mogyoróvajat teszel.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük