Remegős, sült túrófelfújt 30 perc alatt: forrón kanalazva az igazi
A kis tálkákban sült túrófelfújt fantasztikus, meleg, kanalazni való desszert.

A túrófelfújt ízre nagyjából egy lágy túrógombócra emlékeztet. A felvert tojáshabnak köszönhetően lesz olyan légies és remegős. Ügyelj arra, hogy amikor szétválasztod a tojásokat, egyetlen csepp sárgája se kerüljön a fehérjébe. Először verd fel habnak, és csak utána add hozzá a cukrot.
Túrófelfújt
Hozzávalók 4 adaghoz
- 30 dkg túró
- 6 dkg kristálycukor
- 2.5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- porcukor és lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd habbá, majd adagold bele a cukor felét, és így verd tovább fényesre.
A túrót egy másik tálban dolgozd össze a cukor másik felével, a tojássárgákkal, a citromhéjjal, a keményítővel és az olvasztott vajjal. Végül kis adagokban forgasd bele a tojáshabot. Oszd el kivajazott formákban, és told őket 180 fokos sütőbe negyedórára, amíg a tetejük pirosra sül.
Tálald lekvárral, porcukorral.
Túróból a franciák híres teasüteményét, a madeleine-t is elkészítheted.
Puha francia süti túróval keverve: rögtön dupla adagban süsd meg
Varázsold otthonodba a francia cukrászdák legbájosabb finomságát, a madeleine-t, mely túróval gazdagítva lesz igazán finom.
Elolvasom