Tradicionális toszkán almatorta egyszerű kevert tésztából
A toszkán almatortát gyorsan összeállíthatod.
Almához mindig könnyen hozzájuthatsz, viszonylag olcsó, és rengeteg sütibe kiváló. Süss belőle toszkán almatortát. Az olaszok fenyőmagot is raknak a tésztába, de anélkül is isteni. Tedd élvezetesebbé a desszertet vaníliafagyival!

Toszkán almatorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 80 dkg alma
- 30 dkg liszt
- 25 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, magozd ki, és vágd vékony cikkekre. Egy kis tálban vegyítsd a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd habosra a tojásokat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot elektromos habverővel. Fakanállal fokozatosan forgasd hozzá a lisztes elegyet, a tejet, a vajat, reszeld bele a citrom héját, végül az almaszeleteket is rakd bele.
Öntsd a keveréket egy vajjal kikent, liszttel megszórt, lehetőleg kapcsos tortaformába, majd egyengesd el. Süsd 170 fokon körülbelül 40 percig. Ne legyen magasabb a hőfok, mert a tészta kívül gyorsan megbarnul, belül viszont nyers marad. Végezz tűpróbát, ha egy fogvájót beleszúrsz, és tisztán húzod ki, elkészült. Vedd ki a sütőből, hűtsd ki, majd szórd meg porcukorral.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció