A legfinomabb tejszínes süti piskótából
Nem véletlenül az angolok kedvence
Ezt a tejszínes piskótát az angolok Viktória királynőről nevezték el.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell ünnepre várni, hogy megsüsd ezt a fantasztikus tejszínes piskótát. A Viktória-tortaként is emlegetett desszertet az angolok legszívesebben az ötórai teához fogyasztják. Első ránézésre nem is gondolnád, hogy milyen egyszerű dolgod lesz vele. Leggyakrabban eperrel díszítik. Farkas Bernadett receptjével mindenkit ámulatba ejthetsz.

Hozzávalók 16 szelethez:

Piskóta

  • 22,5 dkg vaj
  • 22,5 dkg finomliszt
  • 22,5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 citrom

Töltelék

  • 10 dkg gyümölcs
  • 4 evőkanál eperlekvár
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • vaníliaaroma
  • 1/2 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat keverd ki jó alaposan a porcukorral, majd üsd bele egyenként a tojásokat. Add hozzá fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet, majd a reszelt citromhéjat. Sima, sűrű masszát kell kapnod. Vajazz ki két, körülbelül 18 centis tortaformát, és egyengesd bele a tésztát. Tedd 180 fokos sütőbe, és 25-25 perc alatt süsd aranybarnára. Ha a massza elválik a tortaforma szélétől, biztos, hogy elkészült. Hagyd hűlni.

A töltelékhez az eperlekvárt és a darabokra vágott gyümölcsöt melegítsd össze a vaníliával, majd hűtsd ki. Állítsd össze a tortát. Az egyik piskótára kend a lekvárt, majd erre halmozz egy adag habfixálóval és porcukorral kemény habbá vert tejszínt. Jöhet rá a második piskóta, majd újabb réteg tejszín. A sütit díszítsd gyümölccsel, tálalásig tedd hűtőbe.

Blog.hu ajánló