Egyszerű, szőlővel szórt piskóta
Gyors, hétvégi desszert
A piskóta örök sláger, a szőlős piskóta viszont különlegesség. Ha még nem kóstoltad, itt az ideje.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szőlős piskóta titka az egyszerűségében rejlik. Az egyik leggyorsabb és legolcsóbb őszi sütemény. A piros szemek különösen jól mutatnak a tésztában. Ha fokozni akarod az élvezetet, öntsd le vaníliás vagy csokis krémmel. 

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 fürt szőlő
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét tedd egy nagyobb tálba, és verd kemény habbá. Akkor jó, ha már megáll a habverőn. Ha biztosra akarsz menni, egy csipet sót is dobj hozzá. Majd fokozatosan rakd bele a cukrot és a tojássárgákat. A sütőport elegyítsd az átszitált liszttel, és óvatosan, fakanállal forgasd a keverékhez.

Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe, és a megtisztított, félbevágott szőlőszemeket szórd rá. Kicsit nyomkodd is le őket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 percig süsd. Legalább 15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta visszaeshet. Ha már jónak látod, végezz tűpróbát. Szúrj egy éles eszközt a piskótába, és, ha üresen húzod ki, a tészta készen van. Ha kihűl, szórd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló