Álomfinom szedres muffin: csak keverd össze a tésztát, és dobj bele gyümölcsöt
Az illatos, kicsit fanyar szedres muffin a tésztába kerülő tejföltől lesz nagyon puha.

A muffin mindig tuti befutó, szederrel pedig mennyei. Végtelenül könnyű dolgod lesz vele, csak keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat. A lágy, édes tészta és a savanykás szeder tökéletes összhangban vannak egymással. Most már hozzájuthatsz a friss gyümölcshöz, szezonon kívül pedig mirelit szedret is használhatsz.
Szedres muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg szeder
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 14 dkg tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá a tojást, és forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Végül dolgozd hozzá a tejfölt, majd a megmosott, lecsepegtetett szedret.
Kanalazd a masszát papírkapszlival kibélelt muffinsütőbe úgy, hogy a tészta a forma kétharmadáig érjen, mert sütés közben a muffinok jól megemelkednek. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha tűpróba során az egyik muffinba szúrt tűre nem ragad tészta, biztosan elkészült.
A gyümölcskocsonya is finom, gyors és nagyon mutatós. Fanyar szederrel még jobb lesz.