Sütésmentes mascarpone-torta
Egy igazi nyári recept, ráadásul tele van finom gyümölcsökkel, érdemes kipróbálni!
Ezt a kekszes-gyümölcsös finomságot bármikor összedobhatod: ha vendégeket vársz, azért, ha pedig csak ennél valami édeset, akkor azért, mindig van ok elkészíteni.
Gyümölcsből gyakorlatilag olyat és annyit tehetsz rá, amilyet és amennyit szeretnél, nem tudsz ebben sem hibázni.
Mascarpone-torta
Hozzávalók:
- 25 dkg édes keksz
- 8 dkg vaj
- 70 dkg mascarpone
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 50 dkg eper
Elkészítés ideje:
40 perc
Elkészítés menete:
Kezdetnek a kekszet morzsold össze, a legjobb, ha ehhez egy húsdarálót használsz, minél apróbbra tudod zúzni, annál jobb. Ha ezzel megvagy, add hozzá a vajat, és készíts egyenletes masszát belőle. Amint kész, fogj egy kör alakú sütőformát, béleld ki az alját sütőpapírral, és egyengesd el rajta a kekszes-vajas masszát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Tedd hűtőbe, amíg a feltét készül. A mascarponét a tejföllel és egy citrom levével keverd habosra, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot is. Az epret vágd fel különböző méretű darabkákra, majd add a masszához. Ha ezzel kész vagy, egyengesd el a kekszes tortalapon, hagyd minél tovább a hűtőben - akár egy éjszakát is -, és, amikor már nem bírod tovább, fogyaszthatod.
Még több édesség!
Ha szereted a gyümölcsös-édes megoldásokat, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- édességek
Az egyensúly tészta receptje
- fagylalt
- nyár
Hűsítő fagylalt házilag
- sütemény
- körte