Vízhajtó, zsírégető spárgakrémleves 25 perc alatt
Az egyszerű sprágakrémleves hidegen és melegen is nagyszerű.
A spárgakrémleves igazi időtakarékos fogás, hiszen nem kell órákig a főzéssel bajlódni. Ha unod a nehéz ételeket, vagy egy kis különlegességre vágysz, készítsd el a tavasz nagy kedvencét Kard Éva receptje alapján.
Spárgakrémleves-recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag zöld spárga
- 1 csomag újhagyma
- 7 dl víz
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál ételízesítő
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó, fás részét, majd alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Vágd le a bimbókat, és tedd félre. A maradék szárrészt aprítsd fel. Az újhagymát vékonyan szeleteld fel, a fokhagymát vágd fel apróra. Hevítsd fel az olajat, add hozzá az újhagymát, és párold pár percig. Rakd hozzá a fokhagymát és a feldarabolt spárgaszárat, majd keverd össze, és párold tovább. Közben reszeld hozzá a citrom héját, nyomd bele a levét, dolgozd alaposan össze, majd öntsd fel a vízzel. Ízlés szerint sózd, borsozd, és főzd roppanósra a szárrészt.
Tedd a levesbe a félretett bimbókat, majd pár perc alatt főzd ugyancsak roppanósra. Ha a szárrész puha, vedd le a levest a tűzről, szedd ki a bimbókat, és rakd félre. Add a leveshez a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsd. Ezután tedd vissza a tűzre, kevergetve melegítsd forráspontig. Ekkor rakd vissza a bimbókat, zárd el a gázt, és tálalásig tartsd melegen a levest. Közben kóstold meg, és ha szükséges, ízesíts rajta.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció