Laktató sonkás, sajtos frittata: isteni olasz tojáslepény reggelire

Az olaszok kedvence, a frittata sonkás-sajtos változatban laktató reggeli, ami után sokáig nem leszel éhes.

Sonkás, sajtos frittata
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A frittata, vagyis az olasz tojáslepény a neked való reggeli akkor, ha szereted a tojást, de már unod az omlettet és a rántottát. Vannak, akik liszttel készítik, de tökéletes anélkül is, ráadásul így kevésbé hizlal. Ez egy egyszerű, sonkával és sajttal készült, zöldségekkel gazdagított változat, amit az ízlésed szerint tovább alakíthatsz. Kétféle sajtot is használhatsz. 

Sonkás, sajtos frittata

Hozzávalók

  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

Elkészítés:

A sonkát kockázd fel, a koktélparadicsomokat, a paprikát vágd fel, a sajtot reszeld le. Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát, a sonkakockákat, majd dobd hozzá a paradicsomokat és a parikát. Egy kisebb tálban villával verd fel a tojásokat, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, szórj hozzá reszelt sajtot, majd öntsd a sonkás-paradicsomos egyvelegre. Addig süsd, amíg a széle el nem kezd szilárdulni. Ekkor kanalazd tűzálló tálba, told a sütőbe, és 180 fokon süsd 10-12 perc alatt szilárdra.
Azzal is változatosságot csempészhetsz a reggelikbe, ha gyümölccsel készíted az omlettet.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük