Egyszerű sonkás sajtkrokett maradék sajtokból: tepsiben is megsütheted

A rántott sajt alternatívájaként is elkészítheted az isteni sajtkrokettet, sonkával felturbózva.

Sonkás sajtkrokett receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha vannak sajtmaradékok a hűtődben, készíts belőlük kívül ropogós kroketteket! Többféle sajtból még ízletesebb végeredményt kaphatsz, és az sem baj, ha az alapanyagok kicsit szárazak. Önmagában bármilyen mártogatóssal, salátával is kínálhatod a krokettet, továbbá feltétként a főzelékeket is izgalmasabbá teheted vele. 

Sonkás sajtkrokett

Hozzávalók

  • 30 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg sonka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sajtdarabkákat tedd egy-két órára a fagyasztóba, majd reszeld őket egy tálba, add hozzá a lisztet, a tojást és a kis darabokra vágott sonkát is. Jól dolgozd össze, és formázz a masszából ízlés szerinti rudakat. Forgasd zsemlemorzsába, majd a felesleget kicsit rázd le.
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el bennük a kroketteket. Locsold meg a kroketteket egy kevés olajjal, és tedd a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20 percig, félidőben forgasd meg őket. Ha szép aranybarnák, kiveheted tepsit a sütőből. 

Sajtos tésztából is készíthetsz ínyenc golyókat, a maradékok felhasználására az egyik legjobb ötlet.

Maradékfelhasználás felsőfokon: ropogós panírban kel új életre a mac and cheese

Amerika egyik ikonikus étele a sajtos tészta, avagy a mac and cheese, amelyet ropogós panírban is az asztalra tesznek.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük