Egyszerű sonkás sajtkrokett maradék sajtokból: tepsiben is megsütheted
A rántott sajt alternatívájaként is elkészítheted az isteni sajtkrokettet, sonkával felturbózva.
Ha vannak sajtmaradékok a hűtődben, készíts belőlük kívül ropogós kroketteket! Többféle sajtból még ízletesebb végeredményt kaphatsz, és az sem baj, ha az alapanyagok kicsit szárazak. Önmagában bármilyen mártogatóssal, salátával is kínálhatod a krokettet, továbbá feltétként a főzelékeket is izgalmasabbá teheted vele.
Sonkás sajtkrokett
Hozzávalók
- 30 dkg sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg sonka
- 1 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtdarabkákat tedd egy-két órára a fagyasztóba, majd reszeld őket egy tálba, add hozzá a lisztet, a tojást és a kis darabokra vágott sonkát is. Jól dolgozd össze, és formázz a masszából ízlés szerinti rudakat. Forgasd zsemlemorzsába, majd a felesleget kicsit rázd le.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el bennük a kroketteket. Locsold meg a kroketteket egy kevés olajjal, és tedd a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20 percig, félidőben forgasd meg őket. Ha szép aranybarnák, kiveheted tepsit a sütőből.
Sajtos tésztából is készíthetsz ínyenc golyókat, a maradékok felhasználására az egyik legjobb ötlet.
Maradékfelhasználás felsőfokon: ropogós panírban kel új életre a mac and cheese
Amerika egyik ikonikus étele a sajtos tészta, avagy a mac and cheese, amelyet ropogós panírban is az asztalra tesznek.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció