Könnyű salátaleves húsgombóccal
Erdélyben így csinálják
A szegény emberek ételének is nevezett salátaleves nagyon ízletes lehet. Mutatjuk, hogyan.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ezt megkóstolod, a salátáról ezentúl a leves is eszedbe jut. A székelyek egyik kedvenc étele, tálaláskor kínálj hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit. Kard Éva salátalevesét érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 kisebb saláta
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál liszt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A salátát szedd leveleire, majd alaposan mosd meg, és tépkedd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, és vágd apróra. A darált húst tedd egy tálba, ízlés szerint sózd meg, szórd meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd add hozzá az egész tojást és a zsemlemorzsát. Jó alaposan gyúrd össze, és vizes kézzel formázz a masszából dió nagyságú gombócokat.

Egy edényben kezdd el hevíteni az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Mehet hozzá az apróra felvágott fokhagyma, majd pár pillanat múlva a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is beleteheted. Alaposan keverd össze, és addig párold, míg a saláta kicsit összeesik. Ekkor öntsd fel vízzel, ízlés szerint sózd, borsozd, tedd bele a húsleveskockát, valamint az előzőleg elkészített gombócokat.

Ezután hagyd, hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve főzd puhára 15-20 perc alatt. Végül a tejfölt keverd simára a liszttel és egy kevés levessel. Csorgasd a forrásban lévő levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Forrald fel ismét, és pár percig még szép lassan főzd tovább. Forrón tálald.

Blog.hu ajánló