Könnyű salátaleves húsgombóccal

Erdélyben így csinálják

A szegény emberek ételének is nevezett salátaleves nagyon ízletes lehet. Mutatjuk, hogyan.

Nyereményjáték

Nyerj 20 000 forint értékű családi belépőt a Sobri Jóska Élményparkba! (x)

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Furcsa igényeik vannak a fesztiválokon fellépő sztároknak - Ezeket kérték a VOLT fellépői! (x)

Jól jönne egy nagyobb mobilcsomag? Komoly havidíj- és készülékvásárlási kedvezmények a Telekomtól! (x)

Fesztivál az ezerarcú városban, ahová családostul is bátran mehetsz – Szuper programok várnak! (x)

Teljesen más oldalát mutatta meg Hosszú Katinka - Ilyennek látta a fotós munka közben (x)

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos! (x)

beauty and style

3 döbbenetesen jó esküvői meghívó, amit szívesen eltesznek majd emlékbe »

Házi csodapakolás tojással a selymes és erős hajért »

11 ruha, amiben könnyű elviselni a hőséget - 10 ezer forint alatt »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ezt megkóstolod, a salátáról ezentúl a leves is eszedbe jut. A székelyek egyik kedvenc étele, tálaláskor kínálj hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit. Kard Éva salátalevesét érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 kisebb saláta
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál liszt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A salátát szedd leveleire, majd alaposan mosd meg, és tépkedd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, és vágd apróra. A darált húst tedd egy tálba, ízlés szerint sózd meg, szórd meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd add hozzá az egész tojást és a zsemlemorzsát. Jó alaposan gyúrd össze, és vizes kézzel formázz a masszából dió nagyságú gombócokat.

Egy edényben kezdd el hevíteni az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Mehet hozzá az apróra felvágott fokhagyma, majd pár pillanat múlva a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is beleteheted. Alaposan keverd össze, és addig párold, míg a saláta kicsit összeesik. Ekkor öntsd fel vízzel, ízlés szerint sózd, borsozd, tedd bele a húsleveskockát, valamint az előzőleg elkészített gombócokat.

Ezután hagyd, hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve főzd puhára 15-20 perc alatt. Végül a tejfölt keverd simára a liszttel és egy kevés levessel. Csorgasd a forrásban lévő levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Forrald fel ismét, és pár percig még szép lassan főzd tovább. Forrón tálald.

Blog.hu ajánló