Ropogós sajtos-sós keksz

Nem tudsz eleget sütni majd

Ilyen finom sajtos-sós kekszet nem kapsz a boltban. Partik, ünnepek, gyerekzsúrok sztárja lehet.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Házi bőrmegújító szérum zöld teával: így lassítsd le a fotóöregedést »

Ettől a frizurától leesik a násznép álla: nyűgözd le őket fonott konttyal! »

Káposztás méregtelenítő ital: bizarrul hangzik, de finom és megszépít »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A finom sajtos-sós kekszet előre is megsütheted, mert száraz, hűvös helyen sokáig friss marad. A jó vékonyra nyújtott, ropogós keksz csak úgy eteti magát. Kard Éva receptjét feltétlenül őrizd meg!

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 20 dkg zsíros, kemény sajt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • csipet pirospaprika
  • 1 tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le a sajtot egy kisebb lyukú reszelőn. Vegyítsd a kétféle lisztet, a sót és a sütőport, majd add hozzá a felkockázott, hideg vajat. Morzsold össze, keverd hozzá a reszelt sajtot, a köménymagot, kanalanként a vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Fontos, hogy a vizet fokozatosan adagold a masszához, nem szabad, hogy az ragacsos legyen. Formázz belőle gombócot, csomagold fóliába, majd rakd fél órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd 2-3 milliméter vastagra, kend meg a felvert tojással, és derelyevágóval vágd körülbelül 4x4 centis kockákra. Helyezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe. Villával szurkáld meg mindegyik tetejét, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. Rakd a tésztát előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve tedd a tepsit rácsra, és hűtsd ki a kekszet egészen.

Blog.hu ajánló