Ropogós sajtos-sós keksz

Nem tudsz eleget sütni majd

Ilyen finom sajtos-sós kekszet nem kapsz a boltban. Partik, ünnepek, gyerekzsúrok sztárja lehet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A finom sajtos-sós kekszet előre is megsütheted, mert száraz, hűvös helyen sokáig friss marad. A jó vékonyra nyújtott, ropogós keksz csak úgy eteti magát. Kard Éva receptjét feltétlenül őrizd meg!

Sajtos-sós keksz

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 20 dkg zsíros, kemény sajt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • csipet pirospaprika
  • 1 tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le a sajtot egy kisebb lyukú reszelőn. Vegyítsd a kétféle lisztet, a sót és a sütőport, majd add hozzá a felkockázott, hideg vajat. Morzsold össze, keverd hozzá a reszelt sajtot, a köménymagot, kanalanként a vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Fontos, hogy a vizet fokozatosan adagold a masszához, nem szabad, hogy az ragacsos legyen. Formázz belőle gombócot, csomagold fóliába, majd rakd fél órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd 2-3 milliméter vastagra, kend meg a felvert tojással, és derelyevágóval vágd körülbelül 4x4 centis kockákra. Helyezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe. Villával szurkáld meg mindegyik tetejét, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. Rakd a tésztát előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve tedd a tepsit rácsra, és hűtsd ki a kekszet egészen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük