Megunhatatlan, régimódi eperhab villámgyorsan: már a nagyi is pont így készítette
Az eperhab jól behűtve igazi nyári hűsítő, amit könnyen, gyorsan összedobhatsz.
Most már jó édes a magyar eper, így érdemes belőle mennyei eperhabot készíteni. Már nagyanyáink is így ették. Ha szeretnéd visszaidézni a régi ízeket, akkor feltétlenül próbáld ki! Érdemes a habos rétegbe egész gyümölcsdarabokat is tenni.
Régimódi eperhab
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 12 db cukor
- 6 db tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az epreket alaposan mosd meg, és vágd félbe, a nagyobbakat pedig négy részre. Tegyél félre belőle a díszítéshez, a többit botmixerrel vagy villával pépesítsd. A tojásokat verd kemény habbá, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom levét, és verd tovább. Végül forgasd hozzá az epres masszát.
Kelyhekbe vagy tálkákba rakj néhány szem gyümölcsöt, majd kanalazd rá a habot. Tedd a hűtőbe, hogy lehűljön, tálaláskor még tetszés szerint díszítheted.
Sűrű eperkrémmel a kakaós chiapudingot is feldobhatod. Az elkészítése tényleg csak pár perc.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció