Ínyenc rakott brokkoli 500 kalória alatt
Egyszerű, gyors és egészséges. A rakott brokkolit a fogyókúrád során is beiktathatod étrendedbe.
A brokkoli rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a belőle készült ételek pedig ízletesek. A rakott brokkolit darált hússal éppúgy elkészítheted, mint csirkemellel.
Rakott brokkoli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 fej brokkoli
- 10 dkg trappista sajt
- 1 kis doboz tejföl
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, szedd szét rózsáira, és enyhén sós vízben főzd meg négy-öt perc alatt. Ha kész, szűrd le, csöpögtesd le. A hagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a megtisztított, felcsíkozott húst, és fehéredésig kevergesd. Akkor sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát, és párold néhány percig.
Egy hőálló tálat vajazz ki, és rakd alulra a brokkoli felét, arra mehet a hús szépen elrendezve, majd ismét a brokkoli következik. Végül öntsd rá a tejfölt, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg, 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt szép piros.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció