A legendás oroszkrémtorta receptje
Villámgyorsan elfogy
Az oroszkrémtorta akkor az igazi, ha a töltelék lágy, a piskóta puha, a tejszínhab pedig kemény.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a klasszikus oroszkrémtorta nem Oroszországról, hanem egy Oroszi nevű cukrászról kapta a nevét? Az elegáns süti hosszú évtizedek óta népszerű. Ezt a féltve őrzött családi receptet Kovács Krisztina küldte. 

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 25 dkg cukrozott gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 4 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • 2 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/2 dl rum

Tetejére

  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a piskótát a szokásos módon. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét. A sárgáját keverd habosra a cukorral, majd kanalanként dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A habot óvatosan forgasd a masszához, nehogy megtörjön a tészta. Egy kerek piskótaformát bélelj ki sütőpapírral, majd 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a piskóta kihűl, vágd három részre.

A mazsolát áztasd kevés rumba. A krémhez a tojásokat tedd egy kisebb lábosba, keverd hozzá a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd dolgozd csomómentesre. Gőz felett főzz belőle sűrű krémet, közben folyamatosan kevergesd. A zselatint áztasd a mazsoláról leszűrt, kevés rumba, majd pár perc múlva a mikróba téve oldd fel. Vigyázz arra, nehogy felforrjon! Keverd a tojáskrémbe, majd hagyd kihűlni. A tejszínből verj kemény habot, és forgasd a hideg krémhez.

Állítsd össze a tortát. Fektesd egy tányérra az alsó lapot, rakj rá egy adag krémet, arra kerül a cukrozott gyümölcs és a mazsola. Helyezd rá a második lapot, és az előzőhöz hasonló módon járj el. Végül rakd rá a torta tetejét, és kend meg a keményre felvert tejszínnel. Ügyelj arra, hogy a tészta oldalára is jusson. Díszítsd tetszés szerint csokival vagy gyümölccsel.

Blog.hu ajánló