A legendás oroszkrémtorta receptje
Villámgyorsan elfogy
Az oroszkrémtorta akkor az igazi, ha a töltelék lágy, a piskóta puha, a tejszínhab pedig kemény.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a klasszikus oroszkrémtorta nem Oroszországról, hanem egy Oroszi nevű cukrászról kapta a nevét? Az elegáns süti hosszú évtizedek óta népszerű. Ezt a féltve őrzött családi receptet Kovács Krisztina küldte. 

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 25 dkg cukrozott gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 4 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • 2 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/2 dl rum

Tetejére

  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a piskótát a szokásos módon. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét. A sárgáját keverd habosra a cukorral, majd kanalanként dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A habot óvatosan forgasd a masszához, nehogy megtörjön a tészta. Egy kerek piskótaformát bélelj ki sütőpapírral, majd 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a piskóta kihűl, vágd három részre.

A mazsolát áztasd kevés rumba. A krémhez a tojásokat tedd egy kisebb lábosba, keverd hozzá a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd dolgozd csomómentesre. Gőz felett főzz belőle sűrű krémet, közben folyamatosan kevergesd. A zselatint áztasd a mazsoláról leszűrt, kevés rumba, majd pár perc múlva a mikróba téve oldd fel. Vigyázz arra, nehogy felforrjon! Keverd a tojáskrémbe, majd hagyd kihűlni. A tejszínből verj kemény habot, és forgasd a hideg krémhez.

Állítsd össze a tortát. Fektesd egy tányérra az alsó lapot, rakj rá egy adag krémet, arra kerül a cukrozott gyümölcs és a mazsola. Helyezd rá a második lapot, és az előzőhöz hasonló módon járj el. Végül rakd rá a torta tetejét, és kend meg a keményre felvert tejszínnel. Ügyelj arra, hogy a tészta oldalára is jusson. Díszítsd tetszés szerint csokival vagy gyümölccsel.

Blog.hu ajánló