Nutellás-csokis brownie, ami elomlik a szádban: ezeket a hibákat gyakran elkövetik
Csokifüggőknek ennél a nutellás brownie-nál finomabb édességgel nem kedveskedhetsz.
A puha, omlós tészta, a csábító illat és a csodás íz mindenkit rabul ejt. Egy pillanat alatt bárki a rabjává válhat. A legtöbb amerikai recepthez hasonlóan ebben sincs semmi nehézség, és az elkészítéssel sem kell sokat foglalkozni, fél óra múlva már asztalra teheted a mesés desszertet. Néhány dologra azonban nem árt figyelni.

Nutellás-csokis brownie
Hozzávalók 20 szelethez
- 20 dkg étcsoki
- 1 bögre Nutella
- 0.5 bögre liszt
- 0.5 bögre barna cukor
- 0.5 bögre vaj
- 2 tojás tojás
Elkészítés:
A darabokra tördelt étcsokit, a vajat és a nutellát kis lángon, folyamatosan kevergetve melegítsd össze. Ha egynemű, húzd le a tűzről, és rakd hozzá a cukrot. Várd meg, míg langyosra hűl, és add hozzá a tojásokat. Ha nem vagy elég türelmes, és a meleg masszába kevered a tojást, akkor az kicsapódhat. Végül kanalazd hozzá a lisztet, és dolgozd csomómentesre, de ne kevergesd túl sokáig.
Egyengesd a csokis, nutellás tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha egy kicsit még ráragad a tűre. Ha túlsütöd a brownie-t, kiszárad, és nem lesz az igazi. Hagyd teljesen kihűlni, csak akkor tudod szépen szeletelni.
