Narancsos-mákos süti kevert tésztából
A könnyű, omlós és nagyon finom narancsos-mákos sütit gyerekjáték elkészíteni.
A narancshéjjal gazdagított, klasszikus mákos kevert süti még egy-két nap múlva sem lesz száraz. Az igazi házias édességek hívei odalesznek érte. Elég egyszer elkészíteni, hogy rendszeresen követeljék tőled.

Narancsos-mákos süti
Hozzávalók 18 szelethez
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 10 dkg vaj
- 1.5 dl tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál mák
- 2 evőkanál olaj
- 1 narancs
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat keverd krémesre a kétféle cukorral, majd add hozzá az olajat és a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet, a mákot, és reszeld hozzá a narancs héját. Dolgozd csomómentesre a masszát. Egyengesd egy sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe.
Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 30-35 percig. Ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e. A legvastagabb részébe szúrj egy tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben tapad hozzá massza, tedd még vissza a sütőbe. A tésztát hagyd a tepsiben hűlni, majd szeleteld fel, és reszelt narancshéjjal, porcukorral megszórva kínáld.
