Ettől lesz nagyon omlós a meggyes rácsos linzer
Ne csak a nyálad csorgasd ettől a meggyes rácsos linzertől, lépj rögtön a tettek mezejére! Friss gyümölcsből a legfinomabb!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlen, hogy a meggyes rácsos linzer a nyár nagy slágere. Az édes tészta és a savanykás gyümölcs bizonyítottan jó kombináció. Ha még nem találtad meg a kedvenc receptedet, ez biztosan az lesz. 

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • 1 kg magozott meggy
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál búzadara
Recept idők

Elkészítés:

Ha teheted, még a sütés előtti napon állítsd össze a linzer tésztáját, mert több órát kell pihennie a hűtőben. Egy nagy tálban morzsold el a  lisztet a vajjal, majd add hozzá a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal vagy gépi habverővel gyúrj sima tésztát. Azért fontos, hogy gyorsan csináld, mert ha közben a vaj megmelegszik, a linzer nem lesz omlós. Ha kész, formázz belőle egy nagyobb és egy kisebb cipót, kb. kétharmad-egyharmad arányban. Takard le fóliával, és tedd a hűtőbe. 

Pihentetés után egy lisztezett deszkán nyújtsd ki a nagyobbik tésztát akkorára, mint a tepsid, majd pakold meg jó alaposan az előre lecukrozott, lecsepegtetett meggyel. Fontos, hogy a gyümölcs is álljon legalább 20 percig a cukorban. Majd szórd meg a tölteléket búzadarával és fahéjjal.

A maradék masszából sodorj vékony rudacskákat, és helyezd őket rácsszerűen a tészta tetejére. Jó, ha tudod, hogy a rudacskákat nem kell nagyon megnyomkodni. A kimaradt tojásfehérjékkel kend meg a tésztát, így még szebb színt kap. Előmelegített sütőben, 190 fokon 30-40 percig süsd a linzert. Ha már szép piros, kapcsold le a sütőt, és hagyd még benne a tésztát 10-15 percig.

Blog.hu ajánló