4 finom mazsolás fogás
A mazsola a szőlő kistestvére. Remekül használható süteményekbe, de nem csak az édességeknek kölcsönöz pikáns ízt, hanem a húsféléknek is.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a szüret ideje, és, bár a szőlő frissen is finom, a magyar konyhából nem hiányozhat szárított változata, a mazsola sem.

Az eredetileg török csemege leginkább süteményekben használatos, de nyugodtan kipróbálhatod húsok kiegészítőjeként is.

Mazsolás csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 20 dkg mazsola
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl víz

A mazsolát áztasd be kevés meleg vízbe, hogy puha legyen. A hagymát vágd apróra. A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd.

Aprítsd fel a hagymát is, kevés olajon párold üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet, és süsd fehéredésig.

Öntsd hozzá a fehérbort és a vizet, majd lassú tűzön párold puhára. Félidőnél add hozzá a mazsolákat, majd pirítsd készre.

Mustban párolt hátszínszelet

Hozzávalók:

  • 80 dkg hátszínszelet
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 100 g mazsola
  • 2 és fél dl must
  • 2 és fél dl húsleves - kockából is lehet
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • olaj
  • bors
  • mustár
  • szerecsendió

A hátszínszeletet vágd öt egyforma szeletre, enyhén klopfold ki, sózd meg, őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezd, és kevés mustárral dörzsöld be. Lisztbe mártva mindkét oldalát forró olajban süsd elő. Tedd a hátszínszeleteket egy kivajazott tepsibe.

A visszamaradt zsiradékhoz adj vajat, olvaszd fel, add hozzá a paradicsompürét, és forrald össze. Engedd fel a húslevessel, ízesítsd sóval, majd forrald össze. Ezt a szaftot öntsd a rostélyosokra, és szórd rá az előtte beáztatott mazsolát. Told sütőbe, és süsd puhára a húst, ami körülbelül 40 perc.

Mazsolás-mézes süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg méz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 45 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg mazsola
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A tojásokat, a tojássárgákat és a mézet egy keverőtálban keverd habosra. Add hozzá a lisztet és a tejet, majd keverd össze alaposan. Tedd hozzá a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és a mazsolát, amit előtte jó, ha beáztatsz. Egy magasabb sütőformát olajozz ki, szórd meg liszttel, majd öntsd bele a tésztát. A sütőt melegítsd elő 240 fokra, és told be a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, vedd vissza 180 fokra, és a tésztát süsd tűpróbáig. Még melegen borítsd ki a formából.

Mazsolakenyér

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • csipetnyi só

A mazsolát áztasd be meleg vízbe vagy tejbe. Egy őzgerincformát kenj ki kevés vajjal, majd lisztezd ki. A tojássárgákat fehéredésig keverd a cukor felével, a reszelt citromhéjjal és a sütőporral, majd add hozzá a puha vajat és a tejfölt. A tojásfehérjéket verd kemény habbá a cukor másik felével és a citromlével. A tojássárgás keverékhez add felváltva a lisztet és a tojáshabot, és óvatosan forgasd össze. A masszát simítsd az őzgerincformába, szórd bele a megszárítgatott, lisztbe forgatott mazsolát, majd előmelegített sütőben tűpróbáig süsd.

Blog.hu ajánló