Mákos, lekváros emeletes piskóta: szép magasra feljön, és a tészta elképesztően puha lesz
Még finomabb lesz a könnyű piskóta, ha a tésztájába mákot teszel, és vastagon megkened lekvárral.
A piskótás receptekből soha nem elég. Bővítsd a gyűjteményedet a mákos, lekváros változattal. Nem tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos piskótát. Kezdőként attól sem kell tartanod, hogy nem jön fel magasra a tészta, vagy esetleg száraz lesz.

Mákos-lekváros piskóta
Hozzávalók 20 szelethez
- 30 dkg lekvár
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg mák
- 6 tojás tojás
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól a cukorral és a vajjal. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a mákot és a sütőport, majd forgasd a vajas masszába. Végül spatulával keverd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát.
Egyengesd a masszát egy vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor a piskóta kihűl, vágd félbe, majd kend meg középen lekvárral, és hagyj belőle a tetejére is. Tálaláskor vágd fel tetszés szerint, és még cukorral is megszórhatod.
