Könnyű kuglóf kevert tésztából
A kevert tésztából készült kuglóf legalább olyan jó, mint a kelesztett. A munka viszont kevesebb vele.
Ha a kuglófot te is tipikusan nagyiféle sütinek tartod, és szeretnéd átélni újra a régi, gyermekkori ízeket, akkor ez a recept neked való. Igazi többgenerációs sikerdarab. Nosztalgiázz kedvedre egy-egy puha, omlós szeletet majszolgatva!

Kuglóf kevert tésztából
Hozzávalók 12 szelethez
- 35 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom
- fél dl joghurt
- zsemlemorzsa
- csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd ki a cukorral, egy csipet sóval, a citrom reszelt héjával és a tojásokkal. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd a vajhoz felváltva add hozzá a lisztet és a joghurtot. Ha akarsz, keverhetsz hozzá mazsolát, csokidarabokat, diót vagy mandulát. Dolgozd csomómentesre a masszát.
A formát vajazd ki, szórd meg zsemlemorzsával, és öntsd bele a tésztát. Rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Mindenképpen végezz tűpróbát, tehát szúrj a tészta legmagasabb részébe egy hegyes konyhai eszközt. Ha nem tapad hozzá massza, biztos, hogy átsült. Ellenkező esetben tedd még vissza a sütőbe. Öntettel, csokimázzal, lekvárral, kókusszal még varázslatosabb.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció