Házi foszlós krumplis kenyér
Ilyen finom nincs a pékségben
Ha eleged van a boltban kapható, gyorsan száradó kenyérből, süss házilag foszlós krumplis kenyeret.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem bonyolutabb elkészíteni a krumplis kenyeret, mint egy átlagos kelt tésztát. Ha este megsütöd, reggel friss kenyérből készíthetsz fantasztikus szendvicseket. Magvakat is keverhetsz a tésztába. Konyharuhába csomagolva, kenyértartóba téve három nap múlva is puha lesz.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1 kg búzaliszt
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 dkg só
  • 1 kávskanál cukor
  • langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

A kovászhoz az élesztőt morzsold egy nagyobb tálba, adj hozzá 20 dkg lisztet, másfél deci langyos vizet és egy kávéskanál cukrot. Az egészet jól keverd össze, takard le konyharuhával, és meleg helyen pihentesd körülbelül fél órát. Akkor jó, ha jócskán megnő a térfogata. Közben a krumplit főzd meg sós vízben, majd törd át krumplinyomóval. Dolgozd össze a maradék lisztet a krumplival és a kovásszal. Sózd meg ízlésed szerint, és adj hozzá annyi vizet, hogy ne ragadjon a tészta. Dagaszd addig, amíg szép hólyagos és fényes lesz.

Formázz cipót, a tetejét vágd be, szórd meg liszttel, takard le egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt. Utána helyezd a tésztát egy alaposan megkent, lapos tepsire, és előmelegített sütőben kezdd el sütni. Amikor megdagad, sós vízzel spricceld le, és süsd pirosra, ropgósra körülbelül 40 perc alatt. Legalább 15 percig ne nyisd ki az ajtót! A sütőből kivéve hagyd egy kicsit hűlni, csak utána szeleteld.

Blog.hu ajánló