Omlós körtés-diós lepény
Nem ördöngösség elkészíteni
A körtés-diós lepényt már sütés közben megkívánod, hiszen az illata gyorsan belengi az egész lakást.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A körtés-diós lepény olyan élményt nyújt, amelynek senki sem tud ellenállni. Arról nem beszélve, hogy a tészta másnapra is omlós marad. Kard Éva kincset érő receptjét már most kezdd el sokszorosítani!

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 4 körte
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 dkg kakaó
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 dl tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A körtét hámozd meg, vágd félbe, a magházat vájd ki. Vágd fel cikkekre, majd locsold meg a citromlével, és forgasd össze. Így nem kell attól tartanod, hogy a gyümölcs bebarnul. A vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és add hozzá a tejfölt. Rakd hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel alaposan dolgozd össze. Majd mehet hozzá a kakaó, a dió, végül pedig a sütőporral vegyített liszt. Ne lepődj meg, ha a massza sűrű.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyenletesen simítsd el a tetejét. Rakd rá a cikkekre vágott körtét, és helyezd előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt süsd készre 170 fokon, majd tűpróbával teszteld. Ha beleszúrsz egy hegyes eszközt, és azt üresen húzod ki, biztos lehetsz abban, hogy elkészült.

A lekvárt állandóan kevergetve melegítsd forráspontig. Ha túl sűrű lenne, akkor önts hozzá kevés vizet. Még forrón egy ecsettel kend a süti tetejére. Hagyd egy kicsit a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeld át egy rácsra, és hűtsd ki egészen. Tálalás előtt szeleteld fel a lepényt, és szórd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló