A klasszikus képviselőfánk receptje
Így csinálják a tapasztalt háziasszonyok
A képviselőfánk népszerűsége nem véletlenül töretlen évtizedek óta.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ropogós tészta, lágy vaníliakrém, friss tejszínhab. Ugye, jól hangzik? A képviselőfánktól az égetett tészta miatt sokan félnek, pedig egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni. Ez Kisszabó Kinga receptjéből is kiderül. 

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 2 dl forró víz
  • csipet só

A krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékba önts két deci vizet, add hozzá a vajat és a sót. Ha a vaj elolvad, a víz forr, rakd hozzá a lisztet, és fakanállal addig keverd, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyesével add hozzá a tojásokat, és jól keverd el. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal vagy habzsák segítségével készíts halmokat a masszából, egymástól körülbelül öt centi távolságra. Pihentesd egy órát, majd tedd a tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süsd. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a fánk összeeshet. Akkor jó, ha a teteje aranybarna.

A krémhez válaszd szét a tojásokat, és a fehérjéket a cukor kétharmadával verd keményre, majd tedd félre. A tej kétharmadát a vaníliás cukorral forrald fel. A tojássárgákat keverd el a megmaradt cukorral, a hideg tejjel és a liszttel. Ha csomómentes, öntsd a forró tejhez. Addig főzd, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a krém elválik az edény falától. Vedd le a tűzről, és adagold hozzá részletekben, könnyed mozdulatokkal a tojáshabot, majd hűtsd meg.

A tejszínt verd kemény habbá, a tésztát vágd ketté. A vaníliás krémet tedd habzsákba, és töltsd meg vele a kis fánkokat, majd nyomd rá a tejszínt. A tetejét pedig szórd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló