Méregtelenítő, laktató karalábéleves, ami fél óra alatt elkészül

A vitamindús karalábéból nagyon ízletes levest készíthetsz, ami hidegen és melegen is kiváló.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kiéheztél már a zöldségekre? Ebbe a levesbe bármit tehetsz, amit megkívánsz. Tele van vitaminnal, és akkor is fogyaszthatod, ha szeretnél vigyázni a vonalaidra. A karalábélevest akár krémesítheted is.

Karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 zsenge karalábé
  • 3 szál újhagyma
  • 2 krumpli
  • karfiol
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 leveskocka
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kockákra. A kisebb darabokra aprított hagymával, a paradicsommal és néhány karfiolrózsával bő vízben tedd fel főni. Mikor megpuhulnak a zöldségek, fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel, és morzsold bele a leveskockát. Az apróra vágott petrezselymet is add hozzá.

A habaráshoz a tejfölben keverd csomómentesre a keményítőt, majd tegyél hozzá kevés forró levest. Erre a hőmérséklet kiegyenlítése miatt van szükség, így nem lesz csomós a habarás. Fokozatosan öntsd a leveshez. Addig kevergesd, amíg besűrűsödik. Kóstold meg, ha szükséges, ízesíts még rajta.

15790127 23e99554a73f1aab08ee476e61a991d1 wm.gif
Ezt is szeretjük