Japán sajttorta vajas piskótából: a légiesen könnyű tészta a krémsajttól különleges
A japán sajttorta nem igazán emlékeztet a nálunk megszokott változatra, de ettől még isteni finom.
A japán sajttorta az európaitól eltérően vajas piskótából áll, amelyet a krémsajt tesz dússá és különlegessé. Ennél az édességnél főleg a sütés technikájára kell odafigyelni, hogy ne száradjon ki.
Japán sajttorta
Hozzávalók 8 szelethez
- 25 dkg krémsajt
- 15 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 6 tojás
- 6 dkg vaj
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét egy csipet sóval verd habbá, majd add hozzá a cukor felét, és így verd tovább, amíg szép fényes lesz. A krémsajtot melegítsd fel, hogy folyékony legyen, majd keverd habosra a tojássárgákkal, végül add hozzá a cukor másik felét is. A vajat olvaszd össze a tejjel, add a krémsajtos masszához, végül keverd hozzá a citrom levét és héját is. Forgasd össze a felvert tojáshabbal, végül szitáld hozzá a keményítővel elkevert lisztet is.
A masszát egyengesd el egy 18 centis, alufóliával kibélelt tortaformában. Állítsd egy nagy tepsibe, és önts alá annyi vizet, hogy a formának nagyjából a feléig érjen. Told 200 fokos sütőbe. Negyedóra elteltével vedd vissza a hőmérsékletet 140 fokra, és így süsd további 35 percig. Ekkor kapcsold ki a sütőt, és hagyd még benne pihenni húsz percig a tortát.
Ez a gyönyörű zebratorta is vajas piskótából készül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept