Így készül a fordított francia almás pite, a tarte tatin
Nagyon egyszerű és ellenállhatatlan süteményről van szó, teljesen kezdők is próbálkozhatnak vele.
Állítólag egy konyhai balesetből született a nagynéni tortája, de örülhetünk, mert igazán finom sütemény jött világra a gikszer eredményeképpen.
Hihetetlenül egyszerű édességről van szó, csupán arra ügyelj, hogy a serpenyő nyele is hőálló legyen.
Fordított almáspite, vagyis tarte tatin
Hozzávalók:
- 3-4 nem túl édes alma
- 5 dkg vaj
- 7 dkg kristálycukor
- 250 g kész leveles tészta
- a tálaláshoz tejszín
Az almákat negyedeld fel, szedd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. Egy tűzálló, sütőbe is tehető serpenyő alján kend szét a vajat, majd szórd erre közvetlenül a cukrot. Az almákat tedd erre héjukkal felfelé.
A tésztából vágj korongokat, és tedd az almákra, majd oldalt hajtsd be a szélüket. Előmelegített sütőben 15-20 percig süsd, amíg meg nem pirul a tészta. Egy tányér segítségével óvatosan fordíts ki a tésztát, hogy az almák legyenek felfelé. Vágd szeletekre, és enyhén felvert tejszínhabbal kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- körte
- édességek
Omlós kevert süti körtével
- alma
- sütemény
Szórós almás pite: ennél nincs egyszerűbb sütemény
- sütemény
- piskóta