Így készül a fordított francia almás pite, a tarte tatin
Nagyon egyszerű és ellenállhatatlan süteményről van szó, teljesen kezdők is próbálkozhatnak vele.
Állítólag egy konyhai balesetből született a nagynéni tortája, de örülhetünk, mert igazán finom sütemény jött világra a gikszer eredményeképpen.


Hihetetlenül egyszerű édességről van szó, csupán arra ügyelj, hogy a serpenyő nyele is hőálló legyen.
Fordított almáspite, vagyis tarte tatin
Hozzávalók:
- 3-4 nem túl édes alma
- 5 dkg vaj
- 7 dkg kristálycukor
- 250 g kész leveles tészta
- a tálaláshoz tejszín
Az almákat negyedeld fel, szedd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. Egy tűzálló, sütőbe is tehető serpenyő alján kend szét a vajat, majd szórd erre közvetlenül a cukrot. Az almákat tedd erre héjukkal felfelé.
A tésztából vágj korongokat, és tedd az almákra, majd oldalt hajtsd be a szélüket. Előmelegített sütőben 15-20 percig süsd, amíg meg nem pirul a tészta. Egy tányér segítségével óvatosan fordíts ki a tésztát, hogy az almák legyenek felfelé. Vágd szeletekre, és enyhén felvert tejszínhabbal kínáld.
OLVASD EL EZT IS!

- körte
- édességek
Omlós kevert süti körtével

- alma
- sütemény
Szórós almás pite: ennél nincs egyszerűbb sütemény

- sütemény
- piskóta