Egyszerű, házi sós karamell: ezt egyszerűen nem lehet abbahagyni

A házi sós karamell mennyei édesség, amit gyorsan elkészíthetsz, és önmagában, kalácsra, kekszekhez, sütikhez is kiváló.

Házi sós karamell

Ez a házi sós karamell csak négy egyszerű hozzávalóból áll, mindössze 10 perc alatt elkészül, és ellenállhatatlan! Hűlés közben jól besűrűsödik, a sótól pedig még intenzívebb lesz az íze. Legfeljebb egy hónapig tárold hűtőszekrényben. Felhasználás előtt melegítsd fel a mikróban vagy a tűzhelyen, hogy elérd a kívánt állagot.

Házi sós karamell

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot szórd egy vastagabb, magas falú lábosba, és közepes lángon kezdd melegíteni. Közben ne kevergesd, csak rázogasd az edényt. Ha a cukor megolvad, borostyánszínű lesz, húzd le a tűzről, és add hozzá a felkockázott vajat. Légy óvatos, mert közben nagyon fröcsköl, és megéghetsz.
Kevergesd körülbelül két percig, amíg a vaj elolvad. Részletekben öntsd hozzá a meleg tejszínt, főzd még egy-két percig, végül keverd hozzá a sót is. Töltsd át üvegbe, és tedd a hűtőbe. 
A sós karamell a kekszeket is ellenállhatatlanabbá teszi. Az elkészítése a kevésbé tapasztaltaknak sem okozhat gondot.  

Ezt is szeretjük