Habkönnyű piskóták

Vajas, vizes és a klasszikus

A piskóta elkészítése nem nagy ördöngösség, úgyhogy próbáld ki alapreceptjeinket, és ízesítsd őket kedved szerint gyümölccsel!

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

Milliárdokat költenek a magyar nők rúzsra és alapozóra - És mi ennek eléggé örülünk »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha piskótát tudsz készíteni, akkor elmondható, hogy otthonosan mozogsz a konyhában, hiszen sok süteménynek ez az alapja. Most megtudhatod, hogy mi a klasszikus piskótatészta titka, hogy miként tudsz olcsóbban kijönni, mégis ugyanolyan jó süteményt készíteni.

Variáld őket pudinggal, lekvárral, esetleg tortakrémmel vagy nyári gyümölccsel, és már kész is az édesség a családnak vagy a csajoknak.

Klasszikus piskótatészta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a tojásfehérjéből verj kemény habot. Adagold bele a cukrot, és géppel dolgozd össze.

Egyesével öntsd hozzá a tojássárgákat, és szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan keverd össze, és előmelegített sütőben süsd meg.

25 perc alatt sül meg, de ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik.

Vizes piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 8 evőkanál víz
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a cukorral, valamint négy evőkanálnyi vízzel keverd habosra. A maradék vizet a tojásfehérjékkel verd keményre. A sütőporral vegyített lisztet keverd a tojássárgákhoz, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás

A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a tojások sárgájával keverd habosra. A lisztet szitáld bele, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a tojásos masszához. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele a tésztát, és simítsd el. Előmelegített sütőben süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a süteményt, és hagyd kihűlni.

Csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg felolvasztott csokoládé
  • 1 csomag sütőpor

A tojássárgáját egy kevés cukorral keverd habosra, a megmaradt cukorral pedig verd keményre a tojásfehérjéket. Az olvasztott csokoládét csurgasd bele a tojássárgájába, majd óvatosan forgasd bele a felvert habot és a liszttel elkevert sütőport is. Tortaformában - 180 fokos sütőben - süsd tűpróbáig.