5 különleges gyümölcsleves

Néhány érdekesebb levesvariáció, nem megszokott gyümölcsökből, nem csak ünnepekre. Hűsítő csodák a nyári napokra.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Káprázatos anyagokkal várja az őszt az olasz divatház »

Zsírégetés futás nélkül: intenzív edzés, amiből napi 10 perc is elég »

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsleves az egyik legjobb étek a melegben. Ha édességre vágysz, akkor is jó választás. Ami még mellette szól, hogy a legtöbb fajtáját pillanatok alatt összeütheted.

Ha nem elégedsz meg az egyszerű változatokkal, akkor bolondítsd meg pár csepp alkohollal. A hatás nem marad el.

Vörösboros meggyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 6 dl víz
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 dl juharszirup
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • gyömbér

A gyömbért reszeld rá a kimagozott meggyre, majd öntsd rá a vörösbort, és kezdd el párolni. Mikor a meggyszemek berepednek, add hozzá a juharszirupot, majd öntsd fel a vízzel.

Forrald fel, add hozzá a hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a vaníliaaromát. Forrald fel újra, és lehűtve tálald.

Barackleves

Hozzávalók:

  • 1 kg barack
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 6-8 szem szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd
  • citromlé
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín

A hámozott, kockára vágott barackot locsold meg citromlével, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Add hozzá a cukrot, a fűszereket, és kapard bele a vaníliát. Rövid ideig főzd a barackokat. A tejföllel és a liszttel habard be, majd a végén add hozzá a tejszínt is. Hidegen tálald.

Citromleves

Hozzávalók:

  • 3-4 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-3 evőkanál barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • tej
  • jég

A hozzávalókat tedd bele  a turmixgépbe, és adj hozzá annyi tejet, hogy megfelelő mennyiséget kapj. A jeget is dobáld bele, majd turmixold össze, hogy homogén krémet kapj. Már le sem kell hűteni, rögtön tálalható.

Szilvaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 3 szem szegfűszeg

A megmosott, kimagozott szilvát öntsd fel körülbelül 6 dl vízzel. Tedd hozzá a szegfűszeget és a sót. Forrald fel. Pár percnyi főzés után öntsd hozzá a lisztes tejszínt és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Add hozzá a darált diót, és forralj még egyet rajta. Hűtsd ki, és tálalásig tartsd a hűtőben.

Vörösboros ribizlileves

Hozzávalók:

  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 50 dkg ribizli
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl rozé bor
  • 1 dl tejszín
  • 1 dkg keményít

A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízben tedd fel főni, majd amikor elfőtte a víz felét, szűrd le. 6 dl felforrt vízbe rakd bele a cukrot, egy csipet sót, öntsd hozzá a leszűrt fűszeres levet. Amikor felforrt, tedd bele a gyümölcsöt, a bort, és forrald újra fel. A tejszínben kikevert keményítővel sűrítsd be a levest, forrald össze, majd turmixold le. Hűtsd ki.

Blog.hu ajánló