5 különleges gyümölcsleves

Néhány érdekesebb levesvariáció, nem megszokott gyümölcsökből, nem csak ünnepekre. Hűsítő csodák a nyári napokra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsleves az egyik legjobb étek a melegben. Ha édességre vágysz, akkor is jó választás. Ami még mellette szól, hogy a legtöbb fajtáját pillanatok alatt összeütheted.

Ha nem elégedsz meg az egyszerű változatokkal, akkor bolondítsd meg pár csepp alkohollal. A hatás nem marad el.

Vörösboros meggyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 6 dl víz
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 dl juharszirup
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • gyömbér

A gyömbért reszeld rá a kimagozott meggyre, majd öntsd rá a vörösbort, és kezdd el párolni. Mikor a meggyszemek berepednek, add hozzá a juharszirupot, majd öntsd fel a vízzel.

Forrald fel, add hozzá a hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a vaníliaaromát. Forrald fel újra, és lehűtve tálald.

Barackleves

Hozzávalók:

  • 1 kg barack
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 6-8 szem szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd
  • citromlé
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín

A hámozott, kockára vágott barackot locsold meg citromlével, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Add hozzá a cukrot, a fűszereket, és kapard bele a vaníliát. Rövid ideig főzd a barackokat. A tejföllel és a liszttel habard be, majd a végén add hozzá a tejszínt is. Hidegen tálald.

Citromleves

Hozzávalók:

  • 3-4 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-3 evőkanál barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • tej
  • jég

A hozzávalókat tedd bele  a turmixgépbe, és adj hozzá annyi tejet, hogy megfelelő mennyiséget kapj. A jeget is dobáld bele, majd turmixold össze, hogy homogén krémet kapj. Már le sem kell hűteni, rögtön tálalható.

Szilvaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 3 szem szegfűszeg

A megmosott, kimagozott szilvát öntsd fel körülbelül 6 dl vízzel. Tedd hozzá a szegfűszeget és a sót. Forrald fel. Pár percnyi főzés után öntsd hozzá a lisztes tejszínt és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Add hozzá a darált diót, és forralj még egyet rajta. Hűtsd ki, és tálalásig tartsd a hűtőben.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Vörösboros ribizlileves

Hozzávalók:

  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 50 dkg ribizli
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl rozé bor
  • 1 dl tejszín
  • 1 dkg keményít

A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízben tedd fel főni, majd amikor elfőtte a víz felét, szűrd le. 6 dl felforrt vízbe rakd bele a cukrot, egy csipet sót, öntsd hozzá a leszűrt fűszeres levet. Amikor felforrt, tedd bele a gyümölcsöt, a bort, és forrald újra fel. A tejszínben kikevert keményítővel sűrítsd be a levest, forrald össze, majd turmixold le. Hűtsd ki.

Ezt is szeretjük