Főtt kukorica, ahogy a strandon is készítik
Nincs nyár főtt kukorica nélkül. Így készítve otthon is jól sikerülhet.
Egyáltalán nem bonyolult kukoricát főzni, főleg, ha ismersz néhány apró trükköt. A jó alapanyag beszerzése kulcsfontosságú. Ökölszabály, hogy nem szabad túl sokáig főzni. Vásárlás után a lehető leghamarabb készítsd el.
![15786555 bd0046800125c80fdcadc81791214cbf wm](https://kep.index.hu/1/0/5849/58498/584987/58498771_74d457cd04df35f08ad3b52273cc6d84_wm.jpg)
Főtt kukorica
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csemegekukorica
- só
- víz
Elkészítés:
Nagyon fontos, hogy mindenképpen csemegekukoricát vásárolj. Ha a csöve világos, fehér, akkor jó. A takarmánykukorica ezzel szemben sötétebb, pirosas. Tesztelheted úgy is, hogy a körmödet belenyomod egy szembe. Ha tejszerű nedv jön ki belőle, nyugodtan hazaviheted. A frissességéről a levelei is sokat elárulnak. Ha élénkzöld, akkor bátran beleteheted a kosaradba. Ha száraz, sárgás, akkor inkább hagyd a boltban. Lényeges még, hogy a héját bontsd meg, és vizsgáld meg a kukoricacsövet. Ha nem hiányoznak róla szemek, akkor nyert ügyed van.
Közvetlenül főzés előtt húzd le a csuhét, és tisztítsd meg. Bélelj ki egy nagyobb fazekat a zsenge levelek felével. Pakold bele a kukoricákat, öntsd fel annyi vízzel, hogy mindet ellepje. Ekkor még semmiképpen ne sózd. Fedd le, és kis lángon főzd forrástól számítva körülbelül 15 percig. Azért ne tovább, mert akkor a kukorica kemény lesz. Ellenőrizd, tehát csípj le egy szemet. Ha elég puha, húzd le a tűzről, hagyd lefedve, és várd meg, amíg a főzőlében langyosra hűl. Csak közvetlenül tálalás előtt sózd meg.
![15786561 d2c8b585b0d2b714ab21ae3b19ceec10 wm](https://kep.index.hu/1/0/5849/58498/584987/58498775_0a97645c0a866b8adf304e971ccdfa95_wm.jpg)