Főtt kukorica, ahogy a strandon is készítik

Eláruljuk, hogyan lesz tökéletes

Nincs nyár főtt kukorica nélkül. Így készítve otthon is jól sikerülhet.

Főtt kukorica, ahogy a strandon is készítik
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyáltalán nem bonyolult kukoricát főzni, főleg, ha ismersz néhány apró trükköt. A jó alapanyag beszerzése kulcsfontosságú. Ökölszabály, hogy nem szabad túl sokáig főzni. Vásárlás után a lehető leghamarabb készítsd el.

Főtt kukorica

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csemegekukorica
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy mindenképpen csemegekukoricát vásárolj. Ha a csöve világos, fehér, akkor jó. A takarmánykukorica ezzel szemben sötétebb, pirosas. Tesztelheted úgy is, hogy a körmödet belenyomod egy szembe. Ha tejszerű nedv jön ki belőle, nyugodtan hazaviheted. A frissességéről a levelei is sokat elárulnak. Ha élénkzöld, akkor bátran beleteheted a kosaradba. Ha száraz, sárgás, akkor inkább hagyd a boltban. Lényeges még, hogy a héját bontsd meg, és vizsgáld meg a kukoricacsövet. Ha nem hiányoznak róla szemek, akkor nyert ügyed van.

Közvetlenül főzés előtt húzd le a csuhét, és tisztítsd meg. Bélelj ki egy nagyobb fazekat a zsenge levelek felével. Pakold bele a kukoricákat, öntsd fel annyi vízzel, hogy mindet ellepje. Ekkor még semmiképpen ne sózd. Fedd le, és kis lángon főzd forrástól számítva körülbelül 15 percig. Azért ne tovább, mert akkor a kukorica kemény lesz. Ellenőrizd, tehát csípj le egy szemet. Ha elég puha, húzd le a tűzről, hagyd lefedve, és várd meg, amíg a főzőlében langyosra hűl. Csak közvetlenül tálalás előtt sózd meg.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük