Fehér csokis sajttorta sütés nélkül: édes, mascarponés krém kerül a tetejére
A fehér csokis sajttorta roppanós kekszes alappal és nagyon gazdag, remegős, tejszínes krémmel készül.
A fehér csoki, a tejszín és a mascarpone párosítása ebben a mennyei sajttortában is remekül működik együtt. Még sütni sem kell, elég összeállítás után a hűtőben pihentetni néhány órát. A tetejére télen fagyasztott vagy befőtt, nyáron friss gyümölcs kerüljön!
Fehér csokis sajttorta
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg vaj
A krémhez
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg fehér csoki
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg habtejszín
- 1 citrom
- 1 dkg zselatin (fél csomag)
- 0.5 dl víz
A tetejére
- ízlés szerint gyümölcsök
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A kekszet daráld le, vagy sodrófa segítségével zúzd porrá. Az olvasztott vajat keverd el a darált keksszel. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a kekszes alapot, és tedd hűtőbe arra az időre, amíg elkészíted a krémet.
Ehhez a fehér csokit olvaszd össze egy deci tejszínnel. A mascarponét keverd simára a maradék tejszínnel, a cukorral, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd forgasd bele az olvasztott csokit. A zselatint öntsd fel hideg vízzel, és kis lángon, folyamatosan kevergetve melegítsd össze, hogy elolvadjon. Vigyázz, fel ne forrjon! Az olvadt, meleg zselatint kis adagokban, folyamatos keverés mellett add a krémhez. A csokis masszát kend el a kekszes réteg tetején, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára, hogy megdermedjen. Tálalás előtt gyümölcsökkel díszítsd a tetejét.
Hasonló módon készül a krémes kivitorta is, amelyet szintén zselatin tart össze.
Isteni kivitorta sütés nélkül: a kekszalapon selymes töltelék terül el
A C-vitaminban gazdag kivi díszítőelemként kerül a torta tetejére, mutatós és nagyon finom lesz a sütemény.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció