Mennyei, villámgyors eperhab - Könnyű és csodás pohárdesszert
Ha máshol nem, gyermekkorodban a nagyinál biztosan ettél eperhabot.
Idézd fel a régi ízeket! Ez a recept akkor is jól jön, ha édességre kívánsz, de nincs időd vagy kedved süteménykészítéshez. Ha lefagyasztod, a legjobb eperfagyival is felveszi a versenyt.
Az eperhab tálalásának, díszítésének csak a fantáziád szabhat határt. Bár nehéz megállni, hogy ne fald fel rögtön, érdemes legalább fél órára a hűtőbe tenni.
Eperhab
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 4 tojásfehérje
- 3-4 kanál cukor
Elkészítés ideje: 10 perc
Az epret csumázd ki, mosd meg alaposan, majd rakd egy tálba, és törd össze villával vagy botmixerrel. A fehérjékből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és verd még tovább. Ha felfordítod a tálat, és meg sem moccan benne a hab, keverd hozzá az összetört epret. Kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan forgasd össze!
Ha homogén a massza, töltsd poharakba, kisebb formákba. Elegáns kelyhet is készíthetsz, ha alulra teszel néhány szem epret, arra kanalazod a habot, majd tálaláskor ostyával díszíted. Rakhatod a sima hűtőbe, de akár a fagyasztóba is. Utóbbi esetben házi készítésű, krémes eperfagyit kapsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció