Foszlós diós-vaníliás darázsfészek

20 perc alatt aranybarnára sül

A kelt tésztás sütik közül a diós darázsfészek lesz az egyik nagy kedvenced. Főleg, ha így csinálod.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

Milliárdokat költenek a magyar nők rúzsra és alapozóra - És mi ennek eléggé örülünk »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A darázsfészek nem más, mint kelt tésztás csigák dióval gazdagon megtöltve. Ennek a foszlós sütinek már az illata rabul ejt. Egy bögre langyos tejjel vagy forró teával fantasztikus reggeli vagy desszert lehet az egész családnak. Ha a diós ízlik, próbáld ki mákos vagy fahéjas töltelékkel is.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
Töltelék
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
Kenéshez
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, és egy decit önts egy nagyobb tálba, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Ha felfut, tehát jól megnő a térfogata, dolgozd hozzá az átszitált lisztet. Fokozatosan mehet hozzá a maradék tej. Lehet, hogy az összesre nem is lesz szükséged. Arra ügyelj, hogy a tészta ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Rakd hozzá a tojássárgáját és az olvasztott vajat. Dagaszd meg a tésztát. Akkor jó, ha elválik az edény falától és a kezedtől. Tedd egy lisztezett tálba, takard le, és meleg helyen körülbelül 40-50 perc alatt keleszd a duplájára.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra. Kend meg a vajjal elkevert cukorral, szórd meg a dióval. Tekerd fel, szeleteld másfél-két ujjnyi vastagra. Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent és lisztezett tepsibe, a vágott felükkel lefelé, egymástól egy-két centi távolságra, és ismét keleszd. Akkor rakd az előmelegített sütőbe, ha a tekercsek akkorára nőnek, hogy összeérnek. Süsd meg 175 fokon 20 perc alatt aranybarnára. Ha kész, locsold meg a cukorral, vajjal és a vaníliás cukorral elkevert tejjel, majd tedd vissza néhány percre a lekapcsolt sütőbe. Így még finomabb és puhább lesz.