Foszlós diós-vaníliás darázsfészek

20 perc alatt aranybarnára sül

A kelt tésztás sütik közül a diós darázsfészek lesz az egyik nagy kedvenced. Főleg, ha így csinálod.

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Az ország legjobb luxushotelje megfizethető áron a Mátrában - Nyáron kivételesen gyönyörű a táj (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

Sminklemosó otthon készítve: mindent leszed, és a bőröd is szeretni fogja »

A lány, aki mindig a táskájához sminkel: az összhatás tényleg elképesztő »

Elbűvölő virágkoszorúk a menyasszony hajába »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A darázsfészek nem más, mint kelt tésztás csigák dióval gazdagon megtöltve. Ennek a foszlós sütinek már az illata rabul ejt. Egy bögre langyos tejjel vagy forró teával fantasztikus reggeli vagy desszert lehet az egész családnak. Ha a diós ízlik, próbáld ki mákos vagy fahéjas töltelékkel is.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
Töltelék
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
Kenéshez
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, és egy decit önts egy nagyobb tálba, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Ha felfut, tehát jól megnő a térfogata, dolgozd hozzá az átszitált lisztet. Fokozatosan mehet hozzá a maradék tej. Lehet, hogy az összesre nem is lesz szükséged. Arra ügyelj, hogy a tészta ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Rakd hozzá a tojássárgáját és az olvasztott vajat. Dagaszd meg a tésztát. Akkor jó, ha elválik az edény falától és a kezedtől. Tedd egy lisztezett tálba, takard le, és meleg helyen körülbelül 40-50 perc alatt keleszd a duplájára.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra. Kend meg a vajjal elkevert cukorral, szórd meg a dióval. Tekerd fel, szeleteld másfél-két ujjnyi vastagra. Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent és lisztezett tepsibe, a vágott felükkel lefelé, egymástól egy-két centi távolságra, és ismét keleszd. Akkor rakd az előmelegített sütőbe, ha a tekercsek akkorára nőnek, hogy összeérnek. Süsd meg 175 fokon 20 perc alatt aranybarnára. Ha kész, locsold meg a cukorral, vajjal és a vaníliás cukorral elkevert tejjel, majd tedd vissza néhány percre a lekapcsolt sütőbe. Így még finomabb és puhább lesz.

Blog.hu ajánló