Darált húsos makaróni sok sajttal
A népszerű darált húsos makarónival nem lehet melléfogni.
Ha egy hosszú nap után nem bírsz egy órát sem várni arra, hogy elkészüljön valami ízletes étel, készíts darált húsos makarónit. Ezt a fogást senki sem fogja visszautasítani. Kapkodás nélkül is 45 perc múlva az asztalra teheted.

Darált húsos makaróni
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg makaróni
- 40 dkg darált marhahús
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl paradicsomlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon süsd üvegesre. Add hozzá a darált húst, és fehéredésig kevergesd, majd mehet hozzá a paradicsomlé. Ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, és néha megkevergetve, kis lángon főzd 15 percig. Ha szükségesnek érzed, önts hozzá kevés vizet. Fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.
Közben bő, olajos, sós vízben főzd a tésztát fogkeményre körülbelül tíz perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel. Egy tűzálló tál aljára önts kevés olívaolajat, pakold bele a tésztát, arra pedig rakd a ragut. Jól keverd össze. A tetejére reszelj sajtot. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 percig süsd. Akkor jó, ha a sajt megolvad, és kezd barnulni.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció